Вірус поклав на лікарняні ліжка удвічі більше волинян

0
-7
Вірус поклав на лікарняні ліжка удвічі більше волинян
На Волині кількість госпіталізованих з приводу ГРВІ, порівняно з минулим тижнем, збільшилась вдвічі.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За даними рутинного епіднагляду за 04 тиждень 2020 року у Волинській області захворюваність грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) серед населення області стрімко зростає.

Інтенсивний показник захворюваності знаходиться на передепідемічному рівні. Найвища активізація епідемічного процесу спостерігається в 4 районах області, де зафіксовано перевищення епідемічного порогу (Камінь-Каширському, Локачинському, Маневицькому, Любешівському) та м. Нововолинську.

Зростання захворюваності спричинено збільшенням хворих у всіх вікових групах, але найбільший ріст спостерігається серед дітей віком від 5 до 17 років (на 40%).

Впродовж нинішнього тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в області захворіло близько 5,7 тис. волинян, що на майже 1300 осіб більше ніж попереднього тижня. Приріст захворюваності становить 29%. Із числа хворих майже 3,5 тис. – це діти до 17 років (61%). Кількість госпіталізованих з приводу ГРВІ збільшилась вдвічі, і становить 227 осіб (4% від захворілих, із них 67% діти).

З початку епідемічного сезону (30 вересня 2019 р.) вже перехворіло понад 79 тисяч мешканців області – це 7,7% населення.

В м. Луцьку за 04 тиждень 2020 року зареєстровано понад 2 тис. випадків ГРВІ, з котрих понад 63% серед дітей. Госпіталізовано 88 мешканців обласного центру, що в 2,5 рази більше ніж попереднього тижня. Інтенсивний показник захворюваності знаходиться нижче епідемічного порогу на 20%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні