Вчені засумнівалися в зміїному походженні коронавіруса з Китаю

6
-1
Вчені засумнівалися в зміїному походженні коронавіруса з Китаю
Національне сховище патогенних мікроорганізмів Китаю оприлюднило перший знімок штаму нового типу коронавірусу - 2019 nCov - під мікроскопом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Naked Science.

Як уточнюється в супутній заяві, зображення має допомогти у виявленні патогенних мікроорганізмів і дослідженні структури вірусу.

На знімку можна розглянути шиповидні відростки, що відходять від білкової мембрани і зовнішньої оболонки і формують корону: саме за цією ознакою це сімейство з 39 вірусів отримало свою назву.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Президента просять заборонити в'їзд в Україну через смертельний коронавірус.

Напередодні вчені з Пекінського університету повідомили, що встановили можливе першоджерело вірусу: згідно з висновками дослідження, 2019 nCov - гібрид вірусу, який зустрічається у кажанів, і ще одного вірусу, носієм якого є змії. Як пояснили фахівці, імовірно, вірус передався одному з жителів густонаселеного китайського міста Ухань, який мав відношення до оптового ринку морепродуктів Хуанань, де, імовірно, незаконно торгували різною живністю, в тому числі кажанами і зміями. Мабуть, людина з'їла м'ясо змії, яка заразилася вірусом від кажана, і захворіла сама.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лучанин, який живе в Китаї, розповів про смертельний вірус.

Однак уже сьогодні співробітники Уханьского інституту вірусології спростували, що саме змія передала коронавірус 2019 nCoV людині (серед аргументів - як він зміг прижитися і у холоднокровного, і у теплокровного господаря?). В результаті аналізу вони з'ясували, що РНК 2019 nCoV найближче (збіг - 96%) до відкритого пару років назад вірусу кажанів азіатських подковоносів (Rhinolophus affinis) і схожий (збіг - понад 79 відсотків) на вірус атипової пневмонії SARS-CoV ( «пурпурна смерть»), який на початку 2000-х зафіксували в провінції Гуандун на півдні КНР. Тоді від нього загинули 813 чоловік. «Зміїне походження» сьогоднішнього вірусу вчені відкинули.

В Ухані, звідки почалося поширення вірусу (саме там розташовується оптовий ринок Хуанань), ввели карантин, до боротьби з епідемією підключили армію. Вже другий день в 12-мільйонному місті закриті буквально все місця масового скупчення людей: аеропорти, метро, ​​вокзали, торгові центри, кафе, кінотеатри, на в'їзді в місто виставлені блокпости, громадський транспорт також не працює. Сьогодні там терміново почали будувати нову лікарню, в якій планують розмістити хворих коронавірусів пацієнтів. За інформацією місцевих ЗМІ, медзаклад буде готовий до 3 лютого.

У «ізоляції» опинилася не тільки Ухань. Аналогічні превентивні заходи введені ще в дев'яти містах провінції Хубей: Хуангане, Ечжоу, Чібі, Чжіцзянь, Хуанши, Сянтанся, Еньші, Цяньцзяне і Сяньніне.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю телевизор!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте ненужные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную статью, которая касается каждого из нас: https://myukraina.com.ua/prognoz/predskazaniya/svizhi-peredbachennya-astrologiv-dlya-ukra%D1%97ni-na-2021-rik.html
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/finansy/kodeks/kved-v-ukra%D1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/tarifu/yedinij-podatok-v-ukra%D1%97ni-dlya-12-i-3-grupi.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/dorodovye-i-poslerodovye-vyplaty-rabotayushhim-i-nerabotayushhim-v-2021-godu-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/vitinanki-na-novij-rik-2018.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/rozmir-alimentiv-na-ditinu-v-ukra%D1%97ni.html
Відповісти
Вы действительно понимаете что творится в Украине?!
У меня есть чувство нам подсовывают какие то не настоящие новости и мы часто не получаем информацию из первых рук.
Перебрав кучу источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где вижу что СМИ дают хоть какую то картину жизни в которой пребываем.
Очень важно в наше время отбирать качественные средства массовой информации.
Вот еще одна топовая статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/pensi%d1%97-dlya-pereselenciv-v-ukra%d1%97ni/

Надеюсь Вам станет полезной.
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ Ящик!!! И считаю его Злом, так как вся информация преподносится так как нужно руководству страны. А мы это кушаем.
В последнее время все больше смотрю Ютуб и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте ненужные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/finansy/prognoz-kursa-dollara-na-iyun-2017-goda-v-ukraine.html
Відповісти
Занимаюсь лечением уже более 10 лет.
И вот недавно прочитал информацию что продукты пчелы очень полезны и отлично повышают иммунитет.
Перечитав большое количество информации на сайте http://www.pchelandiya.net/, я узнал много полезного для себя.
А так же нашел большое количество народных рецептов на основе пчелопродуктов.
Вот кстати несколько полезных статей: http://www.pchelandiya.net/pilca/299-protivopokazaniya-k-primeneniyu-pylcy.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/174-pri-ushibax.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/744-propolis-i-bronxialnaya-astma-po-siniakovu.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-propolisom/160-pri-golovnoj-boli.html
http://www.pchelandiya.net/

Думаю Вам будет полезно...
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет вообще не смотрю ТВ Ящик!!! И считаю его Злом, так как вся информация преподносится так как нужно правительству. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые СМИ сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте нежелательные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/kalendar/blagopriyatnye-dni-v-lunnom-kalendare-strizhek-volos-na-sentyabr-2017-goda-v-ukraine.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні