--> 17-річна «дружина Ісуса Христа» розкрила свою особисту історію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

17-річна «дружина Ісуса Христа» розкрила свою особисту історію

4
0
17-річна «дружина Ісуса Христа» розкрила свою особисту історію
Жителька Львівської області, 17-річна Діана, яка нещодавно пройшла обряд "вінчання" з Христом, у такий спосіб ставши черницею, розповіла свою особисту історію.

Як повідомляє Експрес, вона стала однією з восьми дівчат новіціату Згромадження Воплоченого Слова, які пройшли обряд облачення в Івано-Франківську й отримали нові імена. Так Діана стала Марією-Христофорою, що в перекладі з грецької означає "та, яка несе Христа".

Діана виросла у багатодітній сім'ї на Львівщині, у її батьків троє дітей, з яких вона найстарша. Мати дівчини розповіла, що вони практикуючі християни, часто відвідують службу Божу, сповідуються, проте дітей ніколи не змушували ходити до церкви.

"Приміром, меншому синові тепер сім рочків, то він між церквою і мультиками обирає друге. Ми не проти, бо до Бога треба звертатись з власної волі, а не з примусу", – зазначила мама Діани.

Вперше вона дізналась про бажання дочки стати монахинею, коли та навчалася у 9 класі.

"До нас приїхали сестри (монахині) з вертепом — дочка з ними дружила. Потім, коли всі пригощались за столом, Діана відвела мене вбік і сказала, що хоче стати монахинею. Ми із чоловіком довго були в шоковому стані”, – поділилася мама дівчинки.

Діана пригадує, що мама багато плакала, а тато казав, що не відпустить у монастир, але вона була налаштована рішуче. Вона розповіла, що одного разу подруга запропонувала їй поїхати на реколекції — духовні вправи святого Ігнатія Лойоли разом з іншими 30 дівчатами. Там вона зрозуміла, "яким добрим є Бог, як Він мене любить, і це — найважливіше". За її словами, найбільше вона могла віддячити йому життям у монастирі.

Зрештою, Діана домовилася з батьками, що вони повернуться до цієї розмови, коли вона закінчить 10 клас. Цей рік вона провела, як звичайний підліток: ходила на дискотеки, носила подерті джинси та користувалася косметикою. Після 10 класу вона знову повернулася до розмови про своє чернецтво.

"Ми з чоловіком підписали дозвіл на те, що наступний рік наша дитина житиме з сестрами. У липні донька разом із ними поїхала на море, а повернулась звідти уже в сірому сарафані — це одяг, який носять дівчата в аспірантаті, домі формування”, – розповіла мама дівчинки.

Наступний рік Діана разом з іншими дівчатами, які також мали намір стати монахинями, провела в аспірантаті на Закарпатті. Вона ходила там до школи та вчилась жити у молитві. Зрештою, Діана закінчила школу, склала ЗНО, отримала атестат. Тепер живе в Івано-Франківську — в новіціаті, де дівчата роблять перші кроки в монашому житті.

Діана розповіла і про обряд облачення, де вона прийняла монаший одяг, і їй дали нове ім’я: "Нас було вісім, усі — у весільних платтях та вельонах як символах наших заручин з Ісусом Христом. Ми по-особливому присвятили своє життя Христу, тож у видимий спосіб стали зарученими. Це зовнішній вияв нашого з Ним зв’язку. Ми стали нареченими Христа. Мені дали ім’я Марія-Христофора”.

За словами сестри Марії Воплочення, настоятельки дому-новіціату блаженної Йосафати Гордашевської, жити в монастирі дівчата можуть з 17 років, але складати будь-які обітниці — лише після повноліття.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как по мне, не до фига ли невест у жениха которого никто не видел?)))) И этот бред в 21ст? Славненько, если конечно он всеже есть, ему их хватит на лет так.... хренею)
Відповісти
І оце ж зробиться щось в голові...
Відповісти
Журналісти є для того щоб дізнаватися і писати правду. Опублікуйте широке інтерв'ю з нею.
Відповісти
Реклама уніатства. Це ближче галичанам а не волинянам.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні