--> У Луцьку запрацювало нове сімейне кафе. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку запрацювало нове сімейне кафе. ФОТО

0
3
У Луцьку запрацювало нове сімейне кафе. ФОТО
Нове сімейне кафе «Fat Саt» («Товстий кіт») – це, по суті, реновація відомого ресторану «Patio di Fiori», добре знаного волинянами і багатьма гостями Луцька.

Розташоване воно на вулиці Кравчука, 13, що у 33-му мікрорайоні Луцька.

Нагадаємо, 15 серпня власник закладу Володимир Пащенко повідомив, що після 5 років роботи ресторан «Patio di fiori» буде закрито. Згодом розповів, що планує оновити заклад, зробивши його доступнішим для відвідувачів.

Майже чотири місяці власник працював над створенням абсолютно іншої, за його словами, «дуже цікавої, в чомусь навіть революційної концепції закладу харчування в нашому місті».

І ось новина: замість ресторану починає працювати сімейне кафе «Fat Саt».

Інтернет-видання «Волинь24» завітало в новий, по суті, заклад, щоб побачити і відчути зміни: що залишилось у «Fat Саt» від «Patio di fiori», від чого відмовились, що додали.

ДІТЕЙ З ІГРОВОЇ КІМНАТИ НЕ ВИТЯГНЕШ

Сімейне кафе «Fat Саt» працює з 4 грудня. У тестовому режимі. Тут уважно вивчають запити відвідувачів, щоб у ході роботи вносити корективи.

Багатьох хвилювало: чи будуть зміни в інтер’єрі, чи лунатиме тут гучна музика, чи побачимо якісь революційні рішення дизайну.

Одразу скажемо, усього цього ви не побачите. Власник закладу залишив від «Патіо» затишну атмосферу, додавши світлих тонів в інтер’єр. На стіні – малюнки будинку з вікнами, напис «Fat Саt», а на підвіконні – м’які іграшки сімейства товстих котів: сірий – тато, і дві білі – кицька з малюком. Зображення котів тут скрізь, навіть на вході у вбиральню.



Щойно переступите поріг, вас зустрінуть, чемно привітавшись, запросять обрати зручне місце, й ненав’язливо, але протягом усього часу перебування тут будуть вами опікуватись.

«Фішка» нового закладу – дитяча ігрова кімната. Навіть дві в одній: для наймолодших діток і для школярів. Дошкільнята можуть тут не просто посидіти у кріслі-мішку чи на зручному стільчику, розмальовуючи улюблених персонажів з мультфільмів і казок. З ними займаються двоє професійних нянь-аніматорів. Тут є чимало іграшок, дитячих розвиваючих ігор, в які можна пограти, навіть коли в тебе нема компанії. За спаринг-партнера буде няня-аніматор, яка навчить і підкаже.

Великий сюрприз для школярів і підлітків – можливість безплатно пограти на ігровій приставці «Плейстейшн» найновішої модифікації.

«Дитяча кімната зараз – це наша тема №1, тому що в нас реалізована ідея, коли в дитячій кімнаті цікаво не тільки малим дітям», – не без гордості каже власник закладу Володимир Пащенко.

Про ігрову зону для тінейджерів власник кафе розповідає: «Не всі батьки можуть собі дозволити купити дітям «Плейстейшн», а тут абсолютно безплатно. Прийшли сім’єю, взяли, грубо кажучи, одну піцу, у вас простий і адекватний чек, але поки ви сидите й відпочиваєте зі своєю сім’єю – ваша дитина грає в ігри абсолютно безплатно».

«Тим дітям, які вже в нас побували, це дуже сподобалося. І батькам, коли вони вже збираються йти, важко їх звідти забрати», – ділиться враженнями Володимир Пащенко.



СМАЧНІ СТРАВИ ЗА ДОСТУПНИМИ ЦІНАМИ

Щодо меню, то в ньому залишили всі страви, які давно вподобали завсідники ресторану «Patio di fiori». Це морепродукти, салати, страви італійської кухні, смачні десерти. Додалася українська кухня.

«Патіо» – це була історія високої кухні, – каже Володимир Пащенко. – Це був ресторан для поціновувачів делікатесів, вин, для тих, хто розуміється на їжі. Це була достатньо ексклюзивна історія. Зараз ми пішли іншим шляхом. Ми хочемо зробити багато смачних і високоякісних страв доступними для простих людей. Перевести це із сегменту елітарності якоїсь у сегмент сімейності. Це кафе сімейного напряму».

Питання, яке цікавить багатьох, – ціни. Вони стали більш демократичними. Наприклад, ціна на піцу «Маргарита» (із томатним соусом, сиром моцарела, помідорами та спеціями) – одна з найнижчих у місті. А якщо ви вирішили купити піцу і взяти з собою, вам зроблять ще 20-відсоткову знижку.



БАНКЕТИ І КОРПОРАТИВИ НА РІЗНІ СМАКИ І НА РІЗНИЙ ГАМАНЕЦЬ

«Але найголовніше – в нас гнучкі ціни на банкети, – веде далі власник «Fat Саt». – От ви приходите, і вас запитають: «Яка ціна на людину вас влаштує?» Відповідаєте, скажімо, 300 гривень. І ми вам організовуємо на 300 гривень. І це буде нормально, добре, це не буде по-бідному. Якщо ж ви захочете вже так по-багатому: за 500-600 гривень на людину, ми зробимо вам просто розкішне свято. Якщо ж ви прийдете і скажете: «А можете мені зробити по 250?» Ми зробимо вам і за 250. Сьогодні середня ціна в місті на банкети і корпоративи по 600-1000 гривень на людину. Але ми можемо й за 400. Тому в нас ціна, напевно, найкраща. Притім, що якість у нас залишилась від «Патіо».

Для власника закладу надзвичайно важливо тримати високе реноме. Тож він свідомо йде на те, щоб практично не заробляти на деяких стравах, які сподобалися відвідувачам «Patio di fiori», перенісши їх у «Fat Саt».

«Наприклад, у нас є салат «Цезар». Він не з пекінської капусти і дешевого майонезу. Це правильний салат «Цезар», який був у «Патіо», але за ціною він такий, як салати з пекінської капусти з дешевим майонезом. Тому що ми дещо його дотуємо. У нас є декілька дотаційних позицій. Розуміємо, що в нас є відвідувачі, для яких «Цезар», «Карбонара» і ще декілька моментів – звичні страви. Тому ми сказали: на цьому заробляти не будемо. Люди мають їсти доступне. Але якість ми повинні залишити таку ж. Ми будемо заробляти на інших продуктах: на морепродуктах, ще якихось продуктах, а тут будемо тримати ціни», – пояснює Володимир Пащенко.

Чи це реально? Реально.

Завдяки роботі з постачальниками, перегляду технології приготування страв, уникненню складних, трудомістких процесів, внутрішній оптимізації адміністрації закладу вдалося вивільнити кошти, відтак суттєво знизили ціни, зберігши високу якість страв.

* * *

У понеділок, 9 грудня, новий заклад освятив місцевий священник. Тут завжди радо зустрінуть гостей.

Завітайте у «Fat Саt». Сімейне кафе працює з 8-ї до 22-ї години.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні