У Луцьку заборонили ловити рибу в Стиру: водойма під охороною

1
8
У Луцьку заборонили ловити рибу в Стиру: водойма під охороною
З 2 грудня, після зариблення річки Стир у місті Луцьку, державні інспектори рибоохорони розпочали активне спостереження за акваторією зариблення. Щоденно з певною періодичністю рибоохоронці перевіряють стан водного об’єкта, проводять масово-роз’яснювальну роботу серед рибалок та здійснюють контроль за дотриманням Правил любительського і спортивного рибальства по усій водоймі, повідомили у пресслужбі Рибоохоронного патруля.

Нагадаємо, в річку Стир випустили понад одну тонну риби: вселили 1 220 кг/4 тис. екземплярів дволіток коропа, середньою вагою близько 300 грамів однієї особини. Зокрема, цей вид риби прижився на 100 %. Крім цього додатково вселили 200 кг/5 тис. екземплярів карася сріблястого, середньою вагою близько 40 грамів однієї особини, який прижився на 80 %.

"У зв’язку з біологічними особливостями водних біоресурсів, після їх вселення у водне середовище, риба потребує час на адаптацію. Цей процес може тривати від декількох днів до одного тижня. Під час адаптації до нових природних умов вселені карасі та коропи збиваються в зграї на місці випуску та звикають до нового середовища. Протягом декількох днів після зариблення риба розходиться по всій водоймі та починає активну життєдіяльність", – йдеться й повідомленні.

Будь-яке любительське рибальство в радіусі 200 метрів від місця зариблення забороняється, позаяк під час риболовлі є загроза зачепити рибу гачком та пошкодити.

Державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля контролюють ситуацію на водоймах області, особливо в місцях зариблення та запобігають порушенням Правил рибальства, охороняють водні біоресурси та сприяють їх відтворенню.

Нагадаємо, з першого листопада на водоймах Волині розпочинається осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно - літньої заборони на період нересту водних біоресурсів 2020 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це що підготовка до "прихватизації" водойми?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні