У Львові хірурги-онкологи видалили гігантську 20-кілограмову пухлину

0
0
У Львові хірурги-онкологи видалили гігантську 20-кілограмову пухлину
У Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі провели складну операцію із видалення гігантської пухлини.

Операцію, яка тривала три години, провів хірург-онколог, заступник директора онкологічного центру Олег Дуда, передає "Гал-інфо".

За його словами, 60-річна пацієнтка була госпіталізована у тяжкому стані. Протягом року вона була вдома і майже не вставала з ліжка.

Лікарі прийняли рішення якнайшвидше провести хірургічне втручання. Однак, до операції жінку готували впродовж місяця.

ʺЗараз ми маємо гістологічне заключення. Це доброякісна пухлина – фіброліпома гігантських розмірів... У світовій літературі описано лише два таких випадки. У першому випадку пухлина важила 24 кг, а в другому – 16 кг. Таке трапляється дуже рідко. Після того, як ми опишемо цей складний клінічний випадок, це буде єдиний такий описаний випадок в Україні і другий за розміром у світі. Йдеться про рідкісну гігантську пухлину, яка не є онкологічними захворюваннями, але не дає жити людині. Ще один ризик полягає у тому, що з часом такі пухлини можуть перероджуватися у злоякісніʺ, - сказав хірург-онколог.

Для лікарів із великим досвідом роботи цей клінічний випадок був нетиповим, адже подібних операцій раніше не проводили у Львові та загалом в Україні. Тому операційна була переповнена лікарями, які хотіли спостерігати за ходом оперативного втручання.

Як пише видання, після операції жінка час ще буде у лікарні, за її станом надалі спостерігатимуть фахівці у відділенні реконструктивної хірургії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні