Подробиці вбивства ланей під Луцьком. ФОТО 18+

0
-1
Подробиці вбивства ланей під Луцьком. ФОТО 18+
На території Воротнівського лісництва ДП "Ківерцівське ЛГ" невідомі вбили 7 ланей.

Виявив тіла ланей 2 грудня близько 11:00 під час обходу вольєра лісівник Воротнівського лісництва ДП "Ківерцівське лісове господарство" Юрій Курчик, пише інформаційне агентство "ВолиньPost".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Поліція розслідує жорстоке вбивство ланей під Луцьком

"Побачив одне тіло лані при вході у вольєр. Потім обійшов весь периметр і побачив ще 6 тіл. У суботу сюди завозили корм і всі тварини були цілі. Учора вдень теж", - сказав він. На місце події викликали поліцію та ветеринарів.

Головний лісничий ДП "ЛМГ "Звірівське" Вадим Читкайло повідомив, що загалом вольєр, де проживали тварини, має площу 9,2 гектара. Його створили у 2018 році з метою розведення, зокрема, ланей.

"Тварин закуповують на території інших лісових господарств, запускають сюди, утримують приплід, молодняк відловлюють та випускають у дику природу", - зауважив Вадим Читкайло. Жорстоко убитим ланям було до 3 років. Найближчим часом лісівники планували випускати цих звірів на волю.

"Раніше таких випадків не було. У нас навіть немає припущень, хто міг таке зробити. Це зробили не з ціллю здобути м'ясо, немає слідів, які б вказували на те, що тварин намагалися забрати", - відзначив лісівник.

Загалом на території вольєру мешкало 7 ланей та 15 оленів. Останніх стрільці не чіпали.

"Лані були більш ручними, підходили до огорожі, а олені полохливі. Можливо, через це вбили тільки самок, а, можливо, це зробили навмисно", - констатував Вадим Читкайло.

Своєю чергою, у поліції відомості про цю подію зареєстрували та встановлюють обставини загибелі тварин.

Попередньо слідчі кваліфікують цю подію за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне полювання. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1,7 тисячі гривень до 3,4 тисячі гривень або громадських робіт на строк від 160 до 200 годин, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Лісівники звертаються до громадян, особливо жителів навколишніх сіл, із проханням повідомити про підозрілі автомобілі та осіб, які можуть бути причетні до цього кривавого злочину.

Телефонуйте на цілодобову лінію (03332) 72 00 54 чи безпосередньо в поліцію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні