Скандальному гаражному кооперативу у Луцьку хочуть дати земельну ділянку

0
14
Скандальному гаражному кооперативу у Луцьку хочуть дати земельну ділянку
Скандальний гаражний кооператив «Ветеран Грушевського 23-б» зможе відвести земельну ділянку на проспекті Президента Грушевського.

Про це йшлося під час пленарного засідання 66-ї сесії Луцької міськради 27 листопада, – повідомляє ІА "Волинські новини".

Депутати підтримали проект рішення про надання ГБК «Ветеран Грушевського 23 б» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування зблокованих гаражів на проспекті Президента Грушевського, 23б.

Нагадаємо, у травні члени гаражного кооперативу «Ветеран Грушевського 23б» приходили до обранців міської громади, аби відстоювати власні інтереси – не дозволити зносити неприватизовані тимчасові споруди – металеві гаражі, що розташовані фактично у центрі міста.

Земельна ділянка гаражного кооперативу розташована на території багатоквартирної забудови, де не передбачено розташування гаражного кооперативу.

Як йшлося у рішенні виконкому від 6 грудня 2017 року, частина металевих конструкцій (гаражів) встановлено без належним чином оформлених документів та на інженерних комунікаціях. У червні на розгляд депутатів повторно виносили проект рішення про демонтаж гаражів. На 66 сесію міськради виносили проект рішення про відмову ГБК «Ветеран Грушевського 23 б» в наданні дозволу на відведення ділянки, однак члени земельної комісії підготували альтернативний проєкт рішення.

Як пояснив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, управління раніше підготувала відмовний проєкт рішення, тому що за генпланом розташування гаражів на цій ділянці не передбачене.

Водночас, як зауважив депутат Олександр Козлюк, на декілька об’єктів є право власності, належать гаражі громадянам поважного віку та ветеранам, тож члени земельної комісії рекомендували дозволити відвести земельну ділянку цьому гаражному кооперативу.

Після того, як рішення не здобуло підтримки більшості депутатів, Костянтин Петрочук закликав колег підтримати проект рішення, нагадуючи, що подібні рішення ухвалювали для гаражних кооперативів на вулицях Гірній та Січовій, виділяючи ділянки для кількох зблокованих гаражів. Отже, у порядку винятку, він просив дозволити гаражному кооперативу відвести ділянку.

Депутати все ж підтримали проєкт рішення під час повторного голосування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні