У наступному році в Луцьку може не залишитися лікарів

7
8
У наступному році в Луцьку може не залишитися лікарів
Луцькі лікарі та медичний персонал масово виїжджають на роботу в Польщу.

Про це стало відомо у середу, 27 листопада, на пленарному засіданні сесії Луцької міської ради.

Зокрема, радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що щомісяця 3-5 лікарів Луцька виїжджають працювати в Польщу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Яка зарплата у луцьких лікарів

«Там скасували необхідність переатестації медичних працівників, які закінчили українські медичні ВУЗи, Польща скасувала необхідність перездачі диплому. Сьогодні інші країни приймають наших лікарів без будь-якої необхідності перездавати і підтверджувати свої дипломи про медичну освіту. Масово виїжджають наші медичні працівники в Польщу та в інші країни», – розповів Поліщук.

За словами радника міського голови, нині в Луцьку дуже багато лікарів у поважному віці, які незабаром вийдуть на пенсію.

«При такому стані справ, який ми маємо зараз, їх просто не буде кому замінити. Тому що молоді лікарі вмотивовані на вивчення мови на серйозну заробітну плату, яка відповідатиме тим вмінням, навичкам і вкладенням в роботу. Вони виїжджають за кордон. У наступному році ми будемо мати катастрофічну недостачу медичного персоналу», – зазначив Ігор Поліщук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ха-ха лікарям грошей немає але на пенсії для ОРДЛО є і для Коломойського є
Відповісти
А де обіцяні гарантом зарплати медпрацівникам?
Не тим боком ми в Європу ідемо.
Відповісти
в нас мера нема майже три роки, а якісь радники затирають про трудову міграцію)
Відповісти
Цікава у нас арифметика:мінімальна зарплата з 2020р.-4723,00 грн. З них треба заплатити 19,5% податків для утримання бюджетників та нардепів,шалені комунальні послуги , "безкоштовні медичні послуги" ,а решту "0",або "-"залишити собі.Може припинимо штани через голову вдягати?Спочатку визначимо реальну зарплату,яка дасть можливість НОРМАЛЬНО ЖИТИ,з якої людина зможе без ваших "субсидій" оплачувати все необхідне,запровадимо реальні ціни на послуги та продукцію,прикриємо зажерливий писок "народних обранців",запровадимо страхову медицину,як в усіх нормальних країнах,але перш за все встановимо жорсткий контроль за використанням бюджету.
Відповісти
В якій лікарні Луцька є вакансії лікарів? Варто було б навести приклад.Чогось дуже сумніваюсь.
Відповісти
З учителями те саме. Усюди кричать, що катастрофічно не вистачає. А спробуйте у будь-яке село, не кажучи вже про місто, на роботу у школу влаштуватися.
Відповісти
Школи скоро здохнуть від нестачі кадрів, або прийдуть неуки. Але якщо неуки прийдуть в медицину- то процес здихання прискориться у всіх.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні