Слідчий експеримент: у Луцьку встановлюють обставини смерті Юрія Яцюка

2
-1
Слідчий експеримент: у Луцьку встановлюють обставини смерті Юрія Яцюка
У Луцьку встановлюють обставини смерті тележурналіста Юрія Яцюка.

Про це пише "Волинська газета".

25 листопада «Волинська газета» повідомила, що для проведення слідчого експерименту, щоб відтворити обставини загибелі 8 березня тележурналіста Юрія Яцюка та травмування вчительки Галини Стрільчук, слідчі не можуть знайти машину такої ж моделі, як та, що збила двох пішоходів.

Нагадаємо, 8 березня, поблизу Луцька сталася дорожньо-транспортна пригода, під час якої автомобіль збив двох людей. Чоловік загинув на місці події, а жінку госпіталізували.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відео з місця загибелі в автокатастрофі волинського журналіста Юрія Яцюка

Того ж вечора заступник голови облорганізації НСЖУ, головний редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк звернувся до керівників ГУ Нацполіції у Волинській області та Прокуратури Волинської області з пропозицією негайно спонукати підлеглих до реального проведення слідчих дій.

Про мінімум дивне зволікання слідства написала на персональній сторінці в соцмережах Ольга Яцюк, дружина Заслуженого журналіста України, багаторічного спортивного оглядача та ведучого кримінальної хроніки на Волинському державному телебаченні та ТРК «Аверс» Юрія Яцюка.

«До 17 листопада, коли в Україні відзначали професійне свято телевізійників, журналісти ТРК «Аверс», де на момент загибелі працював Юрій Антонович, зробили сюжет, із якого вбачається: з 8 березня 2019 р., коли в с. Струмівка Луцького р-ну внаслідок ДТП загинув Юрій Яцюк, а вчителька Галина Стрільчук зазнала важких тілесних ушкоджень, слідство фактично не просунулося ні на крок в розслідуванні обставин смерті тележурналіста. Мало того: навіть слідчого експерименту не провели!», – повідомляла 25 листопада «Волинська газета».

І процитувала пост Ольги Яцюк:

«Знову піднімаю важливе для моєї родини питання щодо розслідування смертельного ДТП, у якому ще 8 березня 2019 року в селі Струмівка Луцького району загинув мій чоловік Юрій Яцюк.
Нещодавно журналісти ТРК «Аверс» та інші видання висвітлили інформацію про бездіяльність прокуратури та зволікання з розслідуванням цієї кримінальної справи з боку поліції. Тепер виявляється, що це я сама з неповнолітнім сином маю шукати схожий на той автомобіль, який збив мого чоловіка Юрія Яцюка, для проведення слідчого експерименту...

Що ж це таке, де я маю знайти таку машину? Чому цього не зробили правоохоронці, маючи доступ до бази даних всіх зареєстрованих в Україні автомобілів? Саме через відсутність схожого автомобіля, як мені пояснюють, і відтягується з місяця на місяць проведення слідчого експерименту, й уже невідомо, на скільки воно відтягуватиметься далі…

Я не знаю, що мені робити. Тому прошу: зголосіться, хто має свого або знає власника іншого автомобіля «Volkswagen Golf», універсал, темно-синій колір, 1993-1996 років випуску!», – написала Ольга Яцюк.

–"Я не знаю, де знайти темно-синій «Гольф»-універсал для слідчого експерименту, але я переконаний, що цим нехай займуться особисто добродії Шпига і Цюпрак, якщо їхні підлеглі не здатні. Хіба Юра заслужив до себе такого підлого ставлення?! За такою логікою, якби розслідуванням вибуху на ЧАЕС займалися волинські "правоохоронці", то родичам жертв катастрофи для слідчого експерименту вони б пропонували знайти схожий атомний реактор, чи що?! – прокоментував цю сумні історію Заслужений журналіст України, заступник голови облорганізації НСЖУ, головний редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк.

Відомо, що цей випадок взяли на контроль прессекретарі керівництва облпрокуратури та поліції. До честі Віктора Гомоля та Наталки Мурахевич, вони донесли до свідомості своїх шефів: «пропозиція» для Ольга Яцюк пошуку самими потерпілими автомобіля, схожого на той, що вбив їхню рідну людину, є як мінімум аморальною, а як максимум може бути зловживанням владою та службовим становищем.

Як щойно повідомила «Волинську газету» Ольга Яцюк, автомобіль слідство знайшло оперативно. О 18.00 в с. Струмівка Луцького р-ну на місці загибелі Юрія Яцюка та каліцтва вчительки Галини Стрільчук розпочався слідчий експеримент.

Можливо, цьому посприяло представлення нового прокурора Волинської області Тараса Безрукого, який у 2012 р. очолював у цьому відомстві слідче управління?

На фото ІА ГУ Нацполіції у Волинській області: автомобіль, який внаслідок ДТП вбив Юрія Яцюка та скалічив Галину Стрільчук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Юрій був нетверезий, це багато пояснює
Відповісти
Шо там розслідувати? Нетверезий + не на пішоходному переході.. Сам у цьому винен, треба дивитися уважно як дорогу переходиш в невстановленому для цього місці. Шкода, але це звичайний трагічний випадок
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні