На Світязі досліджували ймовірну причину обміління

5
-1
На Світязі досліджували ймовірну причину обміління
На Світязі робоча група оглянула канали, які можуть бути ймовірною причиною обміління озера.

Зі Світязю витікає три рукотворні канали. Очевидно, що їх стан та зарегульованість впливають на водність Світязя. Про це у Фейсбуці написав депутат Юрій Ройко.

Нагадаємо, через те, що сильно обміліло озеро Світязь, у Комітеті з питань екологічної політики та природокористування планують звернення до урядів Польщі й Білорусі для об’єднання зусиль.

"Наша робоча група з'ясувала вплив витоків на обміління озера", - йдеться у дописі.

Виявилось, що два канали замулені та зарослі. Зараз вони безводні - руху води не спостерігається.

"Проте маємо бути готові до підвищення водного рівня - запроектувати влаштування водопереливних споруд на обох витоках", - написав депутат.

Третій канал сполучає Світязь з озерами Перемут та Луки.

"Оглянули на каналі нещодавно реконструйований шлюз- регулятор. Кошти на виготовлення ПКД та проведення капітального ремонту гідроспоруди були залучені з обласного бюджету", - йдеться у дописі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще огляньте тисячі гектарів лохини, полив яких здійснюється і за рахунок води Світязя!!! А тут чомусь мовчок?
Відповісти
За рахунок чого лохину навколи Світязя поливаєте?
Відповісти
Ви знаєте - а я таки задоволений, що озеро зникає. З року в рік приїзджаючи на Світязь бачив, як нещадно його експлуатують. Недопалки у воді, целофан і пластикові пляшки на березі та в очереті, пісуар під кожним деревом та у воді. У відповідь на зауваження - хамство та погрози. Знахабнілим місцевим тільки прибутки в очах а на запитання чому не скинетесь на каналізацію, вивіз сміття та облаштування пляжів - тотальне нерозуміння для чого? Озеро все стерпить. Безконтрольні та НЕПРАВИЛЬНО (!) насверлені скважини дали свій результат + полив полів. Але «кмітливі» аборигенчики вже розробляють озеро як піщаний кар‘єр. І поманіть моє слово - коли вже кар‘єрпрацюватиме на всю - вода раптово повернеться. Поховавши під собою і техніку і істот (бо людьми цих особин називати не можна). Весь світ плекає свою спадщину та рідну землю, а наш совок бездумно забудовує, експлуатує та загиджує свій дім. Невже ви думаєте, що ваших дітей та онуків приймуть в швеціях та швейцаріях з їх чистою природою?
Відповісти
В Швеції і Швейцаріях вони різко стають вихованими, бо за те, що в нас не карається, там можна отримати і штраф нічогенький, і просто 3,14здюліну. Зате, ця скотобаза аналогічно поводить себе в країнах, де їм ніхто нічого не скаже . У Єгипті, у Туреччині...
Відповісти
Підтримую ваші коментар і погоджуюсь з вами на всі сто відсотків
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні