--> Підпали кафе та авто, квартирні крадіжки і вимагання: подробиці затримання «смотрящого» на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Підпали кафе та авто, квартирні крадіжки і вимагання: подробиці затримання «смотрящого» на Волині

1
1
Підпали кафе та авто, квартирні крадіжки і вимагання: подробиці затримання «смотрящого» на Волині
У Нововолинську затримали лідера організованої злочинної групи (ОЗГ) на прізвисько «Чечен».

Про це йдеться на фейсбук-сторінці управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції України.

Нагадаємо, у Нововолинську викрили банду рекетирів, яка тероризувала місцевих підприємців: вимагала гроші, а хто не погоджувався платити, тому палила майно.

Як розповів керівник Волинського обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції Юрій Крошко, упродовж кількох місяців оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області, слідчі головного управління Нацполіції Волинської області за процесуального керівництва прокуратури області документували та збирали докази, які б давали обґрунтовані підстави для затримання лідера злочинної групи разом з її найактивнішими учасниками, а також повідомлення їм про підозру.

Було встановлено, що бізнесмени, які займалися або мали намір займатися будь-якою підприємницької діяльністю на території області, повинні були щомісяця сплачувати «данину». Натомість учасники злочинної групи та її лідер обіцяли їм надійний «кримінальний дах» та «спокій». Якщо ж члени ОЗГ отримували відмову, спочатку намагалися психологічно змусити підприємців регіону сплачувати їм кошти. Як правило, погрози фізичного застосування насильства до підприємців або їх рідних, пошкодження майна, зокрема – підпал магазинів, кафе, офісів, авто тощо. Якщо метод залякування не допомагав, переходили до реальних дій.

«За результатами проведення слідчо-оперативних заходів вже встановлена причетність членів групи до вчинення 19 злочинів на території міста Нововолинськ, Володимир-Волинського та Іваничівського районів Волинської області. Серед них: підпали кафе та автомобілів, квартирні крадіжки, вимагання тощо», – зазначив керівник управління стратегічних розслідувань у Волинській області Національної поліції.

У четвер, 21 листопада, оперативники управління стратегічних розслідувань у Волинській області Нацполіції, слідчі головного управління поліції у Волинської області за процесуального керівництва прокуратури області із залученням підрозділу особливого призначення «Корд» затримали лідера ОЗГ та одного з її учасників. Крім того, проведено 10 санкціонованих обшуків.

Наразі, затриманим повідомлено про підозру та обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Так, лідеру ОЗГ та так званому «смотрящему» на прізвисько «Чечен» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, а другому фігурантові – за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна шляхом підпалу) КК України.

Правоохоронці проводять подальші процесуальні заходи з метою притягнення усіх учасників ОЗГ до відповідальності.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні