На Волині аферист збирав гроші, прикрившись відомим фондом

0
-4
На Волині аферист збирав гроші, прикрившись відомим фондом
Мешканець села Жидичин Ківерцівського району Волині Олександр Марченко збирав гроші собі на картку, прикрившись фондом допомоги безпритульним тваринам.

Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці керівник фонду Вадим Нечаєв.

Нагадаємо, луцький підприємець Вадим Нечаєв два роки веде фонд допомоги безпритульним тваринам. Його пости, в яких звітує про витрачені кошти на порятунок того чи іншого собаки або кота, регулярно читають у фейсбуці.

Саме його фондом вирішив скористатися житель села Жидичин Олександр Марченко, який нещодавно повернувся на батьківщину з лав Збройних сил України.

«Знайомтеся – @Sasha Marchenko, житель с. Жидичин, недавно відслужив у ЗСУ, приїхав на батьківщину і вирішив «грошей легко зрубати». Хто йому підказав, а може і сам додумався, нам невідомо», – пише Вадим Нечаєв.

Любитель легкої наживи скористався закликом до учасників спільноти у фейсбуці «Загублені та знайдені тварини. Луцьк та Волинська область» переказати на картку Вадима Нечаєва для фонду допомоги безпритульним тваринам по 10 гривень. Заклик поширила одна із зоозахисниць.

«Хороша ідея, в групі більш ніж 10 тис. чоловік. Якщо кожен перекаже по 10 грн на картку, відразу можна поповнити баланс на 100 тис. грн. Це місяці на три-чотири вистачило б з головою. Багато підтримали, і рахунок поповнився на 11 тис. грн з копійками. (Звіти в групі є)», – коментує Вадим Нечаєв.

Далі він розкрив механізм, за яким діяли шахраї.

«Наші аферисти вирішили не вигадувати велосипед і повторити операцію, прикрившись моїми ім'ям і прізвищем. З однією поправкою, вони поміняли номер картки на картку з іншим номером, власником якої є Марченко Олександр Сергійович», – повідомив Вадим Нечаєв.

Зоозахисник каже, що не знає, скільки надійшло на рахунок афериста, але закликає всіх, хто переказував йому гроші зголоситися, адже його дії підпадають під статтю 190 КК України з кваліфікацією «шахрайство».

«Ще раз нагадую, що картка волонтерського фонду оформлена на Нечаєва Вадима Олександровича. Номер картки ви можете знайти на моїй сторінці, в групі «Загублені та знайдені тварини. Луцьк та Волинська область», а також на сторінці «Фонд допомоги безпритульний тваринам – м. Луцьк». Звіти про рух коштів та залишок публікуються в групі по три-чотири рази на тиждень», – наголошує зоозахисник.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні