--> В ОТГ на Волині відкрили ЦНАП у спеціально збудованому приміщенні. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В ОТГ на Волині відкрили ЦНАП у спеціально збудованому приміщенні. ФОТО

0
9
В ОТГ на Волині відкрили ЦНАП у спеціально збудованому приміщенні. ФОТО
Перший на Волині ЦНАП, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», розпочав роботу у новозбудованій будівлі Вишнівської ОТГ.

18 листопада у Вишнівській ОТГ Волинської області розпочав роботу новий Центр надання адміністративних послуг та два віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП, створені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Перший ЦНАП, створений за підтримки Програми у Волинській області, надаватиме мешканцям 18 населених пунктів громади 114 адміністративних послуг найнеобхідніших для ОТГ, включно з реєстрацією актів цивільного стану, місця проживання, земельними питаннями, послугами соціального захисту тощо.

ЦНАП розміщується на першому поверсі новозбудованої адміністративної будівлі, для створення якої Вишнівська громада виділила понад 9 млн грн з місцевого бюджету. Новий ЦНАП є доступним для людей з інвалідністю та обладнано дитячим куточком. Дизайн-проект для нового приміщення Центру було розроблено експертами Програми «U-LEAD з Європою». Програма також облаштувала меблями та технікою шість робочих місць у Центрі.

Роман Матвійчук, регіональний координатор Програми «U-LEAD з Європою»: «Якісні та комфортні послуги доступні для всіх – це великий крок на шляху до сервісної держави і належного урядування, і ми дуже раді, що спільно з Вишнівською громадою зробили цей крок і тепер мешканці отримуватимуть сучасні послуги у новому ЦНАП та на віддалених робочих місцях. Перший в Волинській області ЦНАП, створений за підтримки Програми, це велика відповідальність, адже всі сусідні ОТГ будуть звертатися за порадою та досвідом. І ми впевнені, Вишнівська ОТГ впорається з цією задачею на відмінно і стане прикладом для наслідування».

У рамках Програми, громада також стала учасником апробації рекомендацій ґендерного посібника «U-LEAD з Європою», під час якої експерти спільно зі співробітниками ЦНАП обрали найбільш корисні та цікаві рекомендації для їхнього ЦНАП та випробували їх на практиці. Також всі співробітники Центру пройшли навчання за 5-модульною системою щодо особливостей надання певних груп адміністративних послуг, роботи з клієнтами, ділової етики та інших важливих тем, з якими щодня стикається персонал належного ЦНАП.

Віктор Сущик, Голова Вишнівської ОТГ, висловив подяку міжнародним партнерам та заявив: «Наша громада отримала чудову можливість створити новий сучасний ЦНАП, в якому кожен зможе отримати якісні в комфортних умовах. Завдяки новому Центру та двом віддаленим робочим місцям, послуги стануть доступнішими та ближчими до мешканців. Це результат спільних зусиль нашої громади та експертів Програми «U-LEAD з Європою». Попереду у нас ще багато роботи, нових проектів і якісних змін для благополуччя всієї Вишнівської ОТГ».

Підтримка Програми продовжується і найближчим часом ЦНАП отримає доступ до сучасного програмного комплексу для автоматизації роботи – «Вулик», розробленого проєктом EGOV4UKRAINE в рамках «U-LEAD з Європою». Всі співробітники пройдуть навчання по роботі з «Вуликом».

До кінця року у Волинській області запрацюють ще сім Центрів надання адміністративних послуг за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

*
«U-LEAD з Європою» є міжнародною програмою, яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні