--> Член виконкому Луцької міськради розповів про подвійні стандарти муніципалів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Член виконкому Луцької міськради розповів про подвійні стандарти муніципалів

2
5
Член виконкому Луцької міськради розповів про подвійні стандарти муніципалів
Член виконкому Луцької міськради Михайло Щур розповів про подвійні стандарти муніципальної варти.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, на засіданні виконкому Луцької міськради 6 листопада член виконавчого комітету Ігор Алексєєв наголосив, що департамент муніципальної варти – це структура, яка працює для того, щоб «дискредитувати ім’я Луцької міської ради».

Допис подаємо без змін.

"У соціальній мережі фейсбук на сторінці Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради 6 листопада о 19.59 (віддаю належне працюють в «позаурочний» час) було оприлюднено допис наступного змісту: «06.11.2019 року на засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради одним з членів виконавчого комітету було висловлено «свою думку» стосовно того, що муніципальна варта не звертає уваги на автомобілі, які здійснюють стоянку на тротуарі біля Департаменту муніципальної варти на вул. Б.Хмельницького, 17, цим самим порушують Правила дорожнього руху.

Департамент муніципальної варти надає офіційні роз’яснення по даній ситуації. Відповідно до п.п 15.10 «в» Правил дорожнього руху, стоянка забороняється на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м. Ширина тротуару біля департаменту муніципальної варти складає 5,8 метра. При середній ширині легкового автомобіля 2 метри, для руху пішоходів залишається понад 3,5 метра.

Тому, автомобілі, які здійснюють зупинку/стоянку в такий спосіб не порушують Правил дорожнього руху, а тому в працівників муніципальної варти відсутні підстави для того, щоб притягати до відповідальності водіїв. Дана норма поширюється не лише на тротуар біля департаменту, а діє на території всього міста Луцька та країни загалом. Вулиця Богдана Хмельницького є вулицею з одностороннім рухом. Згідно п.п. 15.3 Правил дорожнього руху у населених пунктах зупинка і стоянка транспортних засобів дозволяються на лівому боці дороги з одностороннім рухом».

До допису було додано й ряд фотографій, на яких зафіксовано припарковані на тротуарі автомобілі поблизу приміщення, що знаходиться на вул. Богдана Хмельницького, 17 (приміщення, де знаходиться Департамент муніципальної варти Луцької міської ради).
Акцентую увагу, в тексті зазначено, що це є офіційне роз’ясненням.
Що ж я не полінувався й звернувся із інформаційним запитом до юридичного департаменту Луцької міської ради.

Як наслідок, я дізнався, що адміністративною комісією при виконавчому комітеті Луцької міської ради з початку 2017 року і по даний час на підставі протоколів складених інспекторами департаменту муніципальної варти було винесено 638 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 152 КУпАП, а саме за паркування транспортного засобу на тротуарі. Загальна сума штрафів за ці правопорушення складає 197 830 грн.

Нагадаю, що відповідно до статті 152 КУпАП за порушення правил благоустрою, а в нашому випадку за паркування на тротуарі передбачено накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Щодо кількості водіїв, що є посадовими особам, які притягалися до адміністративної відповідальності за статтею 152 КУпАП, а саме паркування транспортного засобу на тротуарі за останні 3 роки, то такі справи адміністративною комісією не розглядалися.

Як бачимо завдяки працівникам департаменту муніципальної варти сума штрафів за паркування транспортних засобів у м. Луцьку на тротуарах склала майже 200 тис грн. І, УВАГА!!!, жодного штрафу на працівників департаменту за паркування транспортних засобів на тротуарі.

Мало того, «Департамент муніципальної варти надає офіційні роз’яснення…», а фактично, вказують виконкому Луцької міської ради, що сотні лучан та гостей міста не мають права паркуватись на тротуарі, а, якщо це потрібно працівникам департаменту муніципальної варти, то можна не лише на тротуарі, а й під самими вікнами приміщення департаменту, мабуть окремі авто перебувають у власності працівників департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, чи їх близьких?!", - йдеться у дописі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
луцький муніципал заміняє собою працівника МНС, департаментів ЖКГ та земресурсів, архітектури та держгеокадастру, разом взятих !..
Відповісти
понабирали якихось засраних пол ішуків і радуйтесь дуде гарно строять бабок біля маленького там таи



Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні