Лучанин знає, як припинити шантаж міста з боку перевізників

10
13
Лучанин знає, як припинити шантаж міста з боку перевізників
Вже багато років перевізники шантажують місто та його жителів, регулярно погрожуючи припинити надання послуг перевезення, якщо їхні чергові вимоги не будуть виконані. Притім якість послуг не зростає. Припинити шантаж міста з боку перевізників пропонує лучанин Вадим Слива.

Як це зробити, він виклав у петиції, яку зареєстрував 1 листопада на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

«Якість послуг не зростає (навіть навпаки, автобуси з кожним роком все в гіршому стані), ставлення водіїв до пасажирів жахливе, тарифи на проїзд зростають, а при кожній спробі змінити ситуацію на краще, перевізники погрожують місту транспортним колапсом. Ситуація до болю нагадує ситуацію з російським газом до 2014 року, і всі чудово розуміємо, що з таких ситуацій є вихід, адже у випадку розірвання угод місто зможе знайти інших перевізників, а от перевізникам доведеться смоктати палець», – пише автор петиції.

Для запобігання шантажу надалі лучанин пропонує владі міста вжити таких заходів:

1. Залучити професійних і агресивних юристів до внесення змін в договори з перевізниками. В договорах повинні бути прописані санкції за намагання шантажувати місто, зокрема за односторонню відмову виконувати транспортні послуги, за намагання саботувати пасажирські перевезення в місті, за надання неякісних послуг, за намагання приховати реальну кількість перевезених пасажирів (а отже за приховування реальної рентабельності) тощо. Розмір санкцій повинен відбити у перевізників всяке бажання ставати в позу.

2. Залучати до перевезень в Луцьку крупних перевізників з інших міст. Диверсифікація завжди йде на користь, пасажири від цього лише виграють.

3. Кинути всі сили на розвиток комунального транспорту в Луцьку і в найкоротші терміни наростити парк тролейбусів та збільшити кількість їх маршрутів таким чином, щоб у випадку чергового шантажу з боку перевізників місто не зупинилось в транспортному колапсі і незручності для пасажирів були по можливості мінімальними.

Вадим Слива додає: «І окремим пунктом хотів би зазначити, що було би прекрасно всі невеликі автобуси, які переповнюють місто, замінити великими довгобазними, які зможуть виконувати перевезення більш якісно, а оскільки їх потрібно буде значно менше для перевезення тієї ж кількості пасажирів, то вони будуть менше забруднювати повітря та менше будуть ускладнювати рух вулицями міста. Також це дозволить зробити перевезення більш рентабельними, адже на підтримання меншого парку великих автобусів потрібно менше витрат, як і на заробітні плати меншій кількості водіїв».

Петицію вже підписали 116 лучан за мінімальної кількості для розгляду міською радою 300.

До кінця збору підписів залишилось 12 днів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Напевно це Омелян із гиперлупом або черговий винахідник велосипедів .
Відповісти
любитель писати петиції вже напевно міліонер.... такий розумний, аж страшно.
Відповісти
правильно - мільйонер .
Відповісти
Мрійник і лучанин Слива мешкає на іншій, донині нікому не відомій планеті або ж в паралельному світі. Чому?
1. Чи підпише "агресивний" договір протилежна сторона (перевізник)? Про це навіть смішно вести мову.
2. Про залучення перевізників з інших міст. Їх просто не існує. Подібна ситуація існує в усіх містаїх України. Київ залучає водіїв з інших регіонів уже впродовж 20 років. Водії продовжують масово виїжджати в Європу. В Лондоні 70% комунального рранспорту водять поляки. Що тоді говорити про Україну і заробітки місцевих водіїв?
3. "Кинути усі сили на розвиток комунального транспорту". Сливі потрібний кваліфікований психіатр: новий тролейбус коштує до 3 млн. грн. Сьогодні відновлення міського транспортного парку - це недосяжні, казкові висоти, фата моргана.
3. Навіть "короткобазові" автобуси у Луцьку, зазвичай, напівпорожні, а "довгобазові" їздять напівпорожніми (крім часів "пік"), навіть у містах-мільйонниках . Виникає банальне запитання: чому людина береться щось радити, не маючи найменшої реальної уяви про проблему, не володіючи предметом розмови? Та й ще з петицією. Вона так допоможе, як мертвому гірчичники.
Відповісти
Читав. Дай, Боже, цьому місцевому кулібіну-винахіднику-пораднику Сливі доброго здоровя і хоч якогось розуму.
Відповісти
Вам "Ігорко Тичка" свої маршрутки поставить і будете по 10 чи 15грн платити. Чого переживаєте.))
Відповісти
Тролейбуси вирішуть проблему тільки там де є лінія а що робити іншим людям.
Відповісти
Має бути ринкова ціна на проїзд. Тільки тоді від перевізника можна вимагати належну якість послуг. До речі пільгові перевезення маршрутками перевізникам не відшкодовуються взагалі.
Відповісти
А яка вона ринкова ціна проїзду в маршрутці?
Відповісти
Купив поп корм і жду хто усреця перший
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні