Розшукують ексвласницю «Луцьккондитера», якій «світить» до 15 років тюрми

0
12
Розшукують ексвласницю «Луцьккондитера», якій «світить» до 15 років тюрми
Ексвласниці «Луцьккондитера» Тетяні Польській загрожує до 15 років в’язниці, вона в державному розшуку і при цьому називає себе жертвою рейдерів.

Про це йдеться у сюжеті "Надзвичайних новин".

Жінка заявляє, що в неї відібрали низку підприємств. Серед них – кондитерські фабрики в Луцьку та Чернівцях. Та чи так це насправді?

Тетяна Польська – головний фігурант кримінальних проваджень. Розслідування почалося ще у 2013 і вже на фінішній прямій.

"Правова кваліфікація цих кримінальних правопорушень – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом", – повідомив т.в.о. заступника керівника слідчого управління поліції Волині Олександр Патіюк.

Усе почалося у 2006 році. Тоді, розповідають у поліції, підприємство "Луцьккондитер" під керівництвом Польської взяло в банку багатомільйонні кредити, але гроші так і не повернули. Та й це ще не все.

"Підозрювана Польська, залучивши підконтрольних осіб, склавши завідомо підроблені документи, звернулася до суду з метою, аби заставне майно, на яке діяла кредитна заборона про відчуження, опинилося під контролем інших підприємств, які в той чи інший спосіб контролювала сама підозрювана", – каже Патіюк.

Поки триває розслідування, луцька кондитерська фабрика стрімко занепадає. Багато цінного майна йде на продаж, а обладнання ріжуть на брухт. Цехи руйнуються – люди масово звільняються. А ті, що лишаються – змушенні працювати у нелюдських умовах.

Луцька кондитерська фабрика могла повторити долю заводу з виробництва патоки в селі Мізочі на Рівненщині. Це ще одне підприємство, яким свого часу керувала Тетяна Польська, яке також не розрахувалося за отриманні кредити. Ще не так давно тут працювали сотні людей, а зараз – суцільні руїни.

Тетяну Польську на заводі бачили не часто, але її останній приїзд люди, що збиралися запитати за зарплату, запам'ятали назавжди.

"Зібралося багато людей, біля 100 чоловік, приїхала вона з двома охоронцями. Грубо і вульгарно поставилась до людей, загалом, послала матом", – згадує колишній працівник заводу з виробництва патоки Анатолій Пилипчук.

Від остаточної руйнації луцьку кондитерську фабрику врятувало рішення банку продати борги підприємства. Так тут і з'явився новий власник. Та замість перспективи відбудувати фабрику він отримав десятки судових позовів.

Уперше Тетяна Польська була оголошена в державний розшук у липні 2018. Затримали її в Києві та доправили в Луцький міськрайонний суд обирати запобіжний захід.

"Привозили Тетяну Миколаївну в Луцьк, обирали їй в суді запобіжний захід. Ми на перерві почали задавати їй питання, коли ж з нами розрахуються. Вона почала вдавати, що нікого з нас не знає, що ми підсадні люди. Вона просто сказала: "Не лийте на мене своє лайно", – розповідає працівниця кондитерської фабрики Надія Стефановська.

Слідчі вимагали відправити Польську в СІЗО, але суд вирішив інакше – лише цілодобовий домашній арешт, та щойно підозрювана опинилася на волі, як знову зникла. Журналістам вдалося зв'язатися з чоловіком Польської. Де його дружина – він говорити відмовився та заявив, що справа проти неї сфабрикована, а переховується вона, бо не вірить у справедливий суд.

У волинській поліції запевняють, що мають достатньо фактажу, аби довести вину підозрюваної в суді.

"Звертаюся до громадян, котрим відома будь-яка інформація про місцезнаходження підозрюваної Польської Тетяни, невідкладно повідомити про це в поліцію", – каже речник поліції Волині Віктор Гомоль.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні