--> Екс-власниці «Луцьккондитера» «світить» до 15 років в'язниці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Екс-власниці «Луцьккондитера» «світить» до 15 років в'язниці

1
-5
Екс-власниці «Луцьккондитера» «світить» до 15 років в'язниці
Екс-власниці «Луцькккондитера» Тетяні Польській «світить» до 15 років в'язниці.

У середу, 20 лютого, у Луцькому міськрайонному суді їй присудили домашній арешт на два місяці, пише «Перший».

Підприємицю підозрюють у шахрайстві та відмиванні грошей в особливо великих розмірах. Якщо її провину доведуть, жінці загрожує від 8 до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

В чому суть звинувачень

Заступниця начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції у Волинській області Юлія Чайка розповіла, що підприємицю Тетяну Польську підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 статті 190 та ч.3 статті 209 Кримінального кодексу України. Це шахрайство та відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом в особливо великих розмірах. Ці злочини правоохоронці оцінюють, як особливо тяжкі. Покарання за них – від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Правоохоронці оцінюють шкоду від дій Польської більше, ніж у 29 мільйонів гривень. Йдеться про волинське підприємство «Луцьккондитер» та рівненське «Новітні крохмальні технології».

Зі слів слідчої, злочини скоєні ще у 2005-2009 роках, а слідство у цій справі триває з 2013 року.

Нагадаємо, у 2006 році компанія «Поларт-Капітал», єдиним засновником якої є Тетяна Польська, придбала компанію «Луцьккондитер».

Для цього підприємиця взяла 45-мільйонний кредит у «Промінвестбанку». Під заставу поклали майно луцької кондитерської фабрики.

Згодом заставне майно перейшло у власність «Поларт-Інвест», яке заснували у 2008 році з юридичної адресою: м. Луцьк, вул. Володимирська, 57а (місце розташування кондитерської фабрики).

Після цього на «Луцьккондитер» відкрили низку судових справ через несплату кредитів та боргів перед постачальниками, а також кримінальне провадження через незаконне виведення майна з-під застави ПАТ "Промінвестбанку".

Впіймали після аварії

Правоохоронці стверджують, що Тетяна Польська довгий час переховувалась від слідства і відмовлялась отримувати повідомлення про підозру. 13 липня 2018 року її оголосили у розшук.

Вдалось затримати жінку лише 19 лютого 2019 року, коли вона разом з чоловіком втрапила у ДТП у Києві. Як повідомляло видання «Київ оперативний», Тетяна Польська разом з чоловіком на авто тікали від правоохоронців. Однак водій не впорався з керуванням і врізався у дві автівки. Жінку затримали і доставили до Луцька.

У суді слідчий і прокурор наполягали на тому, щоб тримати Тетяну Польську під вартою протягом наступних двох місяців, мовляв вона може втекти за кордон або ж впливати на свідків справи. Також сторона обвинувачення просила призначити заставу у розмірі 1 мільйона 200 тисяч гривень.

Що каже Польська

Натомість Тетяна Польська звинувачення категорично відкидає.

«Ситуація виходить за рамки юридичної і психіатричної. Це не слідство, це знущання з людини. Ні змісту, ні глузду, ні збитків, ні оригінальних документів», - запевнила вона у залі суду.

Жінка переконувала, що спілкується з правоохоронцями.

«Ми були в Авакова (Арсен Аваков – міністр внутрішніх справ України, - ред.) і є резолюція про повне сприяння звільненню підприємства. Завтра мій чоловік їде зустрічатись з Князєвим (Сергій Князєв - голова Нацполіції України, - ред.) стосовно застосування КОРДу по виведенню з фабрики цих людей… Вчора в мене повинна була бути зустріч з Демчиною (Павло Демчина – перший заступник голови СБУ, - ред.) і люди, які так перелякались, що ми дамо свідчення, що влаштували те, що ви бачите. Але яка різниця – ми до нього попадемо пізніше», - наголосила підприємиця.

Її адвокат Кирило Козак також запевнив, що немає підстав для тримання підозрюваної під вартою. Мовляв, слідство триває з 2013 року і досі вона не втекла за кордон і «не впливала на свідків». Також захисник пояснив, що жінка мусить доглядати за хворими батьками, які мешкають у Києві.

Домашній арешт замість тримання під вартою

Врешті суддя Луцького міськрайонного суду Олег Ющук вирішив призначити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Протягом двох місяців жінка не зможе покидати своє помешкання у Києві. Вона зобов’язана здати внутрішній і закордонний паспорти та носити електронний браслет, також з’являтись на виклики слідчого.

Суддя відхилив прохання слідчого та прокурора у призначенні арешту через те, що підозрювана доглядає за хворими батьками та неповнолітнім сином.

За два місяці міру запобіжного заходу можуть переглянути, а поки у справі Тетяни Польської триває слідство.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Смішні холопи: нічого їй не "свтить" - мусора, прокурори і судді видоять аферистку і дадуть умовне...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні