--> У Луцьку не перейменують ще три вулиці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку не перейменують ще три вулиці

0
-4
У Луцьку не перейменують ще три вулиці
У Луцьку вирішили не перейменовувати вулиці Боженка, Федорова і Ярощука.

Про це стало відомо у середу, 30 жовтня, на пленарному засіданні чергової сесії Луцької міської ради.

Зокрема, на сесію винесли проєкти рішень про перейменування вулиць Боженка на Магістральну, Федорова назвуть на честь Воїнів-добровольців, а Ярощука на вулицю Сергія Тимошенка.

Депутат Євгеній Ткачук закликав обранців громади не підтримувати ці проєкти рішень, бо перейменування завдасть клопоту підприємствам, які знаходяться на цих вулицях.

«Для юридичних осіб перейменування вулиць – це дуже великі труднощі, бо треба переробляти документи, акти, печатки і так далі», – виступив Ткачук.

Нагадаємо, що сьогодні депутати вже відмовилися перейменовувати вулиці Говорова та Нікішева.

Під час розгляду проєкту рішення про перейменування вулиці Ярощука виступив почесний громадянин Луцька, народний депутат 1-го скликання Андрій Іванович Бондарчук.

«16 років Ярощук був головою обласної ради і депутатом міської ради. Які провини зробив Ярощук, що його треба перейменувати? Так, є закон про декомунізацію, і його потрібно виконувати. Формально, Ярощук підпадає під закон. Але закони пишуться для аналітиків, і навіть кримінальні статті мають вибір виправдати або дати менший строк. Ярощук як людина, як керівник – це взірець для багатьох керівників. Він – сирота, сам досяг всього. Його тримали, бо тому режиму були потрібні розумні люди. Я перекопав архіви про Ярощука за 16 років, зустрівся з багатьма людьми, і ніхто нічого поганого про нього не сказав. Є і в цьому законі недоречності», – виступив він.
Він додав заяву мешканців вулиці Ярощука та держкерівників установ, які розташовані на ній про те, що вони не підтримують перейменування цієї вулиці.

Так, обранці громади не підтримали ці проєкти рішень, а відтак вулиці таки не перейменують.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


У Луцьку перейменують вулицю У Луцьку перейменують вулицю
27 листопада, 2019, 17:05
0
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні