«Підприємці ринку погрожують працівникам Луцькради», – радник міського голови

2
4
«Підприємці ринку погрожують працівникам Луцькради», – радник міського голови
Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук стверджує, що підприємці Центрального ринку погрожують працівникам мерії та тиснуть на суд.

Про це стало відомо у середу, 30 жовтня, на пленарному засіданні чергової сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, вранці працівники Центрального ринку вийшли під стіни мерії. Акція протесту зібрала понад дві сотні підприємців.

Депутатка Алла Надточій сказала, що спілкувалася з мітингарями і з’ясувала, чому вони щомісяця приходять блокувати сесію Луцькради.

«Причина того, що вони тут сьогодні знову стоять – це те, що місяць тому вони приходили, ми пообіцяли їм створити робочу групу, щоб обговорити питання перенесення ринку. Але за місяць часу ми не створювали жодних робочих груп. Прошу заступників чи секретаря Луцькради вийти до них і пояснити, що і як», – виступила Надточій.

Депутат Павло Данильчук зазначив, що на минулій зустрічі з підприємцями в стінах Луцькради обранці громади пообіцяли організувати зустріч з працівниками ринку в робочому форматі.

«Ця зустріч мала бути через два тижні після сесії. Місяць часу пройшов, але ми з ними не зустрілися. Давайте дамо слово представникам ринку і почуємо, що вони хочуть», – сказав Данильчук.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що місяць тому підприємці ринку блокували сесію для того, щоб цю робочу групу не створювали. Їхню умову міська рада виконала.

«Під час кожного судового процесу працівники ринку приходять і тиснуть на суд своїми мітингами. Вони погрожують працівникам Луцькради, які захищають інтереси Луцької міської ради в суді», – додав Поліщук.

Алла Надточій
наголосила, що базарники й далі приходитимуть на кожне засідання сесії, допоки з ними не почнуть говорити. За її словами, Луцька міська рада мусить сказати їм, коли планують переносити ринок.

«Коли людям обіцяють зустріч, обговорення того, що буде далі з ринками, вони чекають цього. Нічого не зроблено до цих пір. Тому вони приходять до суду і висловлюють, відстоюють свою думку і своє робоче місце. Міська рада нічого не зробила, тому в них немає ніякого виходу, як стояти за облспоживспілку. А яку ми гарантію людям дали, що їм буде де працювати?» – пояснила Надточій.

Вона додала, що перші лиця міської ради повинні гарантувати підприємцям ринку, що їхні робочі місця будуть збережені.
«Люди не знають, чи завтра, чи післязавтра їх виженуть. Вони б захищали не облспоживспілку а міську раду, якби вони знали, що тут їх захищають», – зазначила депутатка.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук наголосив, що питання про перенесення Центрального ринку без підприємців розглядатися не буде.

«Без них нічого відбуватися не буде, тобто концепція не буде обговорюватися без підприємців. Зустрічатися з підприємцями – немає проблем. Вони мені телефонують, я з ними спілкуюся, пояснюю. Зустріч з підприємцями ми можемо організувати в будь-який день. Говорити про те, що ніхто не хоче зустрітися з ними – так не можна говорити. Все, що ми напрацювали, ми їм повідомляли. Зривати сесію – це хороша нагода перед журналістами показати, що їм не так», – виступив Петрочук.

Врешті радник Луцького міського голови Ігор Поліщук запропонував організувати зустріч з підприємцями в понеділок, 4 листопада, в 11:00 в Департаменті «Центр надання адміністративних послуг».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
радник нехай гуляє лісом, разом із базарниками
Відповісти
скоро винесуть на вилах тих бездарних кєровніків
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні