Тисячі людей попрощалися із луцьким посадовцем Веремійчиком. ФОТО

0
7
Тисячі людей попрощалися із луцьким посадовцем Веремійчиком. ФОТО
У суботу, 12 жовтня, у засобах масової інформації з'явилися новини про те, що зник безвісти директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Олексій Веремійчик.

У коментарі інтернет-виданню "Волинь24" речник поліції Волині Віктор Гомоль розповів, що по 16-й годині до Любешівського районного відділу поліції надійшло повідомлення від медиків, що госпіталізовані троє чоловіків, які на озері Люб’язь рибалили. Четвертий – Олексій Веремійчик, втім із рештою рибалок в медзакладі його не було.

Відомо, що в той день почався шторм, човен перекинувся. Олексій вирішив пливти до берега, щоб покликати по допомогу. А троє трималися за човен. Рибалки з берега побачили це, і трьох чоловіків врятували.

Відразу після цього водолази-рятувальники обстежили близько 20 тисяч квадратних метрів дна на озері Люб'язь, але не знайшли Олексія Веремійчика.

До пошукової операції долучились волонтери, родичі та знайомі зниклого луцького посадовця, працівники поліції та Національного парку "Прип’ять-Стохід". Пошуки тривали п'ять днів. На допомогу активістам та небайдужим, які вели пошуки, залучили гелікоптер. З його допомогою обстежувалася прибережна зона, навколишня територія і озеро.

Згодом дружина зниклого чоловіка Анна Веремійчик заявила, що свідки трагедії Олександр Грановський, Сергій Омелянчук та Іван Дишко, які врятувалися під час шторму, дають різні покази і не сприяють пошукам зниклого безвісти чоловіка.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Я попливу і буду вас рятувати», – мама Олексія Веремійчика розповіла про трагедію. ВІДЕО

У середу, 16 жовтня, у засобах масової інформації напили: «Тіло Веремійчика знайшли». Він був приблизно в тому ж місці, де і перекинувся човен із рибалками. Усі п'ять днів там проводили активні пошуки, проте вони були безрезультатними.

У четвер, 17 жовтня, до Будинку панахиди у Луцьку прийшло більше сотні людей, аби попрощатися із Олексієм Веремійчиком. А у п'ятницю, 18 жовтня, у Свято-Троїцькому соборі в 13:00 відбулася панахида, після якої посадовця доправили на цвинтар села Городище Луцького району, де й поховають.

До собору сьогодні прийшло більше тисячі людей. Частина з них стояли у храмі, деякі на території Свято-Троїцького собору, а інші, слухаючи проповідь митрополита Луцького та Волинського Михаїла, прощалися з Олексієм Веремійчиком на Театральному майдані.

Провести в останню путь луцького посадовця прийшли секретар Луцькради Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступник міського голови Костянтин Петрочук, заступник та керуючий справами виконкому Юрій Вербич, радник міського голови Ігор Поліщук, ексмер Луцька Богдан Шиба, депутати Луцької міської ради Андрій Білан, Євгеній Ткачук, Сергій Шкода, Юрій Безпятко, Алла Надточій, Сергій Була, Юлія Дацюк, Микола Дендіберін, Сергій Савчук, Борис Смаль, Тетяна Янчук, Віктор Ящук.

Потрапили в об'єктив журналіста також директорка департаменту соціальної політики Вікторія Майборода, директорка департаменту культури Тетяна Гнатів, директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, директорка «Центр надання адміністративних послуг» Лариса Карп'як, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, очільник Луцької РДА Тарас Яковлев, ексзаступник Луцького міського голови Юрій Моклиця, телеведуча Галина Падалко, начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан, ексдиректор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась, учасник команди «Замок Любарта» Назар Пащук, лідер гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк, начальник служби у справах дітей Федір Шульган.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні