--> На Волині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою АТО. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою АТО. ФОТО

0
1
На Волині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою АТО. ФОТО
У Нововолинську на будівлі Центру професійно-технічної освіти відкрили меморіальну дошку колишньому учню цього навчального закладу – Олегу Пушкаруку, який загинув 9 травня 2018 року під час відбиття атаки ворожої ДРГ на позиції ЗСУ між містами Золоте і Первомайськ (Попаснянський район Луганської області).

Про це повідомляє «Цензор. Нет».

За особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання службового обов'язку, Олег Пушкарчук Указом Президента України №149/2019 від 18 квітня 2019 року нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У 2018 році рішенням Нововолинської міської ради йому присвоєно звання «Почесний громадянин Нововолинська».



Довідково.
Олег Пушкарук народився 1 лютого 1969 року в Нововолинську. До 4 класу навчався у школі-інтернаті Нововолинська, потім мешкав у тітки в селі Старий Загорів Локачинського району, навчався у місцевій школі.

У 1986 році закінчив Нововолинське СПТУ №11 за фахом «фрезерувальник». Був призваний на військову службу, яку він проходив у 80-му унавчальному центрі ракетних військ, у місті Котовську Одеської області. Після демобілізації працював у Нововолинську на ливарному заводі начальником вантажопідйомного обладнання.

Восени 2014 року Олег Пушкарук став добровольцем 1-го батальйону територіальної оборони «Волинь». У складі батальйону брав участь у бойових діях в районі селища Малоорлівка та на підступах до окупованого Кіровського.

25 липня 2016 року підписав контракт та продовжив службу у 9-й роті 3-ї батальйонно-тактичної групи 14-ї окремої механізовананої бригади.

Загинув близько 4-ї години ранку 9 травня 2018 року під час відбиття атаки ворожої ДРГ на позиції ЗСУ поблизу міста Золоте Попаснянського району на Луганщині.

Поховали Героя 13 травня 2018 року на старому цвинтарі Нововолинська.

У Героя залишились дружина Тамила та двоє синів (2016 та 2013 р.н), та син від попереднього шлюбу.

До речі, Олег Пушкарук – двоюрідний брат Володимира Пушкарука, командира відділення 2-й батальйон спеціального призначення НГУ «Донбас», який загинув 23 серпня 2014 року в боях за Іловайськ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні