У Луцьку сумнозвісний кіоск з шаурмою знову хочуть знести з нового місця

1
2
У Луцьку сумнозвісний кіоск з шаурмою знову хочуть знести з нового місця
Кіоск з шаурмою, який встановили на вулиці Львівській, після того, як знесли на вулиці Лесі Українки, хочуть знову демонтувати.

Про це йдеться у проєкті рішення виконавчого комітету від 10 жовтня "Про демонтаж тимчасової споруди на вул. Львівській, 61".

"Зобов’язати власника протягом одного дня з дати ухвалення цього рішення демонтувати тимчасову споруду (кіоск), що розташована без відповідних правовстановлюючих та дозвільних документів на вулиці Львівській, 61, та відновити благоустрій території", – йдеться у проєкті рішення.

Нагадаємо, скандальний кіоск з шаурмою, який міська влада примусила орендаря земельної ділянки демонтувати на вулиці Лесі Українки неподалік Свято-Троїцького кафедрального собору, наступного дня ж розташували на вулиці Львівській біля аптек.

Скандал довкола кіоску з назвою «Король Дамаск» розгорівся менше місяця тому, коли допитливі лучани поцікавилися, як на початку найголовнішої пішохідної вулиці обласного центру виник цей МАФ.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук також відреагував на ситуацію, запевнивши, що кіоск стоїть у центрі незаконно.

Так, виконком Луцької міської ради ухваллив рішення від 26.09.2019 №591-1 «Про припинення дії погодження розміщення тимчасової споруди на вул. Лесі Українки, 58». Цим рішенням було скасовано дозвіл на розміщення тимчасової споруди та зобов’язано власника демонтувати її в добровільному порядку.

2 жовтня власник демонтував кіоск самостійно. Проте до департаменту муніципальної варти надійшли скарги від жителів міста стосовно того, що цю тимчасову споруду розмістили біля будинку на вулиці Львівській, 61, без необхідних дозвільних документів.

"Департамен муніципальної варти підготував відповідний запит в управління містобудування та архітектури. Згідно з отриманою інформацією проектно-дозвільна документація на розміщення вказаної тимчасової споруди – відсутня.

Враховуючи те, що власник тимчасової споруди свідомо розмістив її на земельній ділянці комунальної власності без дозвільних документів – вона підлягає демонтажу", – йдеться в пояснювальній записці до проєкту рішення, який розглянуть на черговому засіданні виконавчого комітету Луцької міськради.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Іиберовському в двір поставте.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні