Волинське підприємство виробляє органічний цукор

0
2
Волинське підприємство виробляє органічний цукор
Гнідавський цукровий завод, що на околиці Луцька, освоїв виробництво органічного цукру. Цей продукт утричі-вп’ятеро дорожчий від звичайного цукру. Його відправляють для споживання в Німеччину.

Про це в інтерв’ю інтернет-виданню «Волинь24» розповів директор підприємства Ростислав Новосад.

За його словами, цьогорічний сезон переробки цукрових буряків Гнідавський цукровий завод розпочав із заготівлі і переробки органічної цукросировини.

«Такі буряки вирощує господарство «Дедденс Агро», що у Гощанському районі Рівненської області. Це агропідприємство з німецьким капіталом. Воно займається вирощуванням органічної продукції. Тобто цукрові буряки там вирощені без гербіцидів, міндобрив, без обробки насіння, все натуральне. Там ще застосовується ручна праця. Такі буряки вирощують в невеликій кількості, але вже третій рік поспіль ми їх переробляємо», – зазначив Ростислав Новосад.

Цю продукцію Гнідавського цукрового заводу торік сертифікували як органічний цукор. Його відправляють для споживання в Німеччину. Він утричі-вп’ятеро дорожчий від звичайного цукру.

За словами Ростислава Новосада, цукрозавод уже переробив усі органічні цукрові буряки із сільгосппідприємства «Дедденс Агро». Для виробництва цукру з них не застосовують жодних хімічних засобів чи коагулянтів. Цей процес жорстко контролюють.

«Контролюючі служби під час цієї переробки перебувають на заводі. Вони дивляться, чи дійсно ми дотримуємося технології виробництва органічного цукру. Торік ми отримали сертифікат на цю продукцію. І можна з упевненістю сказати, що ми освоїли виробництво ще одного виду цукру. Виробництво його також трішки дорожче, ніж звичайного. Це якби прати сорочку з пральним порошком в машині-автоматі і господарським милом вручну. Але воно того варте, бо дає підприємству прибутки», – розповів голова правління Прат «Гнідавський цукровий завод».

Він резюмує: «Взагалі, гасло нашого заводу – це пошук різноманітних напрямів диверсифікації своєї продукції. І в цьому напрямі працюємо вже понад 10 років. Зокрема, виробляємо різні види цукру: дрібнокристалічний, крупнокристалічний, природний, пресований, природний пресований. У різних вагових позиціях».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні