Дріжджі шкодять нашому організму: міф чи реальність*

0
21
Дріжджі шкодять нашому організму: міф чи реальність*
Багато людей надають перевагу лише заварному хлібу, свідомо відмовляючись від дріжджового.

Надзвичайно поширеною є думка, що дріжджі вбивають наш організм, бо вони виживають при температурі 500 градусів, потрапляючи у наше тіло, руйнують його та сприяють онкозахворюванням.

Давайте розбиратися. Присутність дріжджів у хлібі не є чимось страшним, шкідливі інші складники, що додають у тісто.

Різноманітні емульгатори, барвники, ароматизатори та консерванти можуть зашкодити вашому здоров’ю. Тому варто обирати перевіроного виробника, який довго перебуває на ринку та може гарантувати безпечність хліба на всіх етапах виробництва.

Дріжджі – це найпростіші гриби, що виробляють з цукрів вуглекислий газ. При випічці хліба вуглекислий газ піднімається і робить тісто однорідним, пористим та пухким.



Хлібна закваска – це суміш молочнокислих бактерій та, власне, дріжджів. Вони розщеплюють мальтозу тіста і цукор, утворюючи молочну кислоту та вуглекислий газ.

І один, і інший інгредієнт піднімає наш хлібчик, насичує його вітамінами, залізом та амінокислотами.

Важливо розуміти: у випеченому хлібі дріжджі не виживають. Вони і їх спори гинуть уже при незначному нагріванні. Тому не переймайтеся, що живі дріжджі потраплять з хлібом у наш організм.

Скажемо лише одне: якщо хлібчик, виготовлений з натуральних складників та при випічці, пакуванні та транспортуванні виробники дотрималися усіх норм, він є цілком безпечним для нас.

А яким способом він виготований – це вже справа смаку. Головне – мати міру у вживанні хліба та зберігати його правильно.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
21

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні