Розповіли, як почуваються пацієнти Луцького військового госпіталю після пожежі. ВІДЕО

0
7
Розповіли, як почуваються пацієнти Луцького військового госпіталю після пожежі. ВІДЕО
Розповіли, у якому стані перебувають пацієнти, яких евакуювали під час пожежі у Луцькому військовому госпіталі.

Про це йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

Нагадаємо, в ніч на п'ятницю, 20 вересня, в Луцьку трапилась пожежа в міському шпиталі. Полум'я охопило значну частину будівлі, яскравим полум’ям горів дах будівлі.

На місці події працював 41 рятувальник, залучили 12 одиниць спеціальної основної та допоміжної техінки з міст Луцька, Ківерці, Рожище.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чому горів військовий госпіталь у Луцьку

Так, 18-тьох пацієнтів з військового госпіталю евакуювали до обласної клінічної лікарні, 21-го – до Луцької міської лікарні, 6-х – до обласного госпіталю ветеранів війни.

Наталія Корець – військова 39-го зенітно-ракетного полку. В госпіталі вчора перенесла операцію на нозі. Цієї ночі її разом з 20-а іншими пацієнтами військового шпиталю евакуювали до міської лікарні Луцька. Розповідає: коли почалась пожежа, почула сильний тріск", – згадує жінка.

"О другій годині ночі почався ніби вибух салютів. Всі подумали, що це салют і ніхто не звернув спочатку уваги. Дим з даху, пішов вогонь. І почали кричати: пожежа! Документи хапали, хто в чому, хто як, лежачих почали виносити", – додає Наталія.

Лучанин Віктор Дудчак – ветеран військової служби. Каже, в момент займання він не спав.

"Дуже старий госпіталь. Що могло статися – не знаю. Багато хто каже, що електрика, але ми виходили – електрика скрізь, вікна горіли, елекртрика працювала", – каже пацієнт.

Андрій Тимовський - військовий 14-ї бригади, він – з Хмельницького. У госпіталі позавчора переніс операцію на нозі. З клінічної лікарні Луцька його переводять до Львіського військового шпиталю.

"Забігла медсестра і почала будити. Відразу речі деякі закинув і пішов. Окуляри, все там. – А документи? – Паспорт у мене в частині, а військовий квиток – там все залишилось. У вас, крім халата, щось є? – Ні, от все, що є, то є", – розповідає чоловік.

Зі слів заступника директора міської клінічної лікарні Володимира Шендибила, ліками пацієнти, переведені з військового госпіталю, забезпечені.

"Всі пацієнти в стабільному стані, їм була надана допомога, проводиться лікування згідно профілю. Частина військовослужбовців протягом цих днів будуть переведені в інші військові госпіталі всі інші цивільні, військові пенсіонери будуть закінчувати лікування в нашому закладі", – зазначив лікар.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні