«Це людина святого життя», – митрополит Михаїл про волинського священника, який трагічно загинув. ФОТО

0
-1
«Це людина святого життя», – митрополит Михаїл про волинського священника, який трагічно загинув. ФОТО
У храмі поблизу Луцька триває прощання з настоятелем – протоієреєм Сергієм Медвєдєвим.

Сотні людей прийшли в четвер, 22 серпня, до церкви святого апостола Андрія Первозванного, що в селі Рованці Луцького району, щоб попрощатися зі сященнослужителем, який помер у 37-річному віці за трагічних обставин. Серед них – виконувач обов'язків голови Волинської облдержадміністрації Олександр Киричук, новообраний народний депутат України В'ячеслав Рубльов, керівник проекту «Волинь24», громадський діяч Володимир Пащенко з дружиною Оленою, рідні новоприставленого, прихожани храму, лучани, яким отець Сергій був духовним наставником.



О 18-й годині розпочалася панахида за новоприставленим, яку відслужив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Йому співслужили близько 30 священників Волинської єпархії ПЦУ.



Звертаючись до присутніх після панахиди, владика Михаїл назвав отця Сергія Медведєва воїном Христовим.

«Отець Сергій був і місіонером, і будівничим. Він в ранньому віці навернувся до Бога, а згодом привів до храму всю родину. Подібно до українського героя хлопчика Помагая, він не відмовляв нікому. Хрестив живих, хоронив померлих, не рахувався ні з особистим часом, ні зі здоров’ям, ні з іншими справами. Він відгукувався всім на всяку потребу, як святий Миколай», – розповів митрополит Михаїл.

За його словами, отець Сергій Медвєдєв, коли служив при єпархії, був директором недільної школи, за НЕсприяння влади здійснив ідею побудови храму в Гаразджі.

«Здавалося, це фантастика, а він зробив! І тепер там стоїть храм. І тут стоїть! Те, що здавалося нездійсненним, йому ставало по плечу», – вів далі владика.

«Блаженні ви, коли вас будуть зневажати, гонити та виговорювати всяке лихо на вас, обмовляючи мене ради», – навів слова зі Святого Письма митрополит Михаїл.

Називаючи отця Сергія «облюбованим» (саме так – в лапках) пресою, митрополит Михаїл натякнув на окремі видання, які друкували про отця Сергія різні пасквілі.



Нагадаємо, 27 жовтня 2018 року дружина брата священника через давній родинний конфлікт спровокувала власне побиття. Через це отця Сергія засудили. А позаяк у березні 2020 року мав би закінчитися термін умовного покарання, яке призначили отцю Сергію за побої, жертва нападу – сестра рідного брата Аліна – робила все можливе, аби порушити проти нього ще одну справу і таки відправити за ґрати.

«Хто святий, хто хоче кинути камінь, хай спробує кинути його зараз. Хай говорить совість кожного, хто мав щось сказати», – мовив митрополит Михаїл, перефразовуючи слова з Біблії. І додав: «Все те, що зроблено на землі, буде представлено на небесах. Лише справедливий суддя – Творець – по ділах їхніх судитиме їх».

«Це людина святого життя, – сказав керуючий Волинською єпархією ПЦУ. – Це моя точка зору, як співслужителя, як керівника. Хай милосердний Господь забере його в свої оселі і дасть йому райські втіхи, які він недоотримав тут».

Митрополит Михаїл висловив співчуття родині отця Сергія.

Нагадаємо, настоятель храму села Рованці, що під Луцьком, отець Сергій Медвєдєв помер у середу, 21 серпня. Офіційна причина смерті, встановлена експертами, – утоплення. Відомо також, що отець Сергій хворів. Він страждав через конфлікти з родичами, переніс інсульт. Тому, ймовірно, в озері, де він купався, йому стало зле, що могло й бути справжньою причиною смерті.

Прощання з протоієреєм Сергієм Медведєвим триватиме до ранку. Всю ніч, змінюючись, священнослужителі читатимуть над його тілом Євангеліє.

У п'ятницю, 23 серпня, о 9:00 у храмі розпочнеться Божественна літургія, яка триватиме півтори години. Після цього відбудеться чин похорону. Отця Сергія поховають у збудованій ним церкві, де похована і його матір.

Довідково. Сергій Медвєдєв народився 25 липня 1982 року в с. Карпилівка Ківерцівського району Волині. По закінченні Волинської духовної семінарії УПЦ Київського патріархату став на шлях священнослужителя. Ієрейську хіротонію над ним здійснив митрополит Луцький і Волинський Яків (Панчук) 1 червня 2003 року. Отець Сергій багато літ служив у кафедральному соборі Святої Трійці, у 2016–2018 рр. працював директором Центру християнського виховання дітей та молоді нашої єпархії. Очоливши Свято-Андріївську парафію, займався спорудженням храму, який освячено 11 грудня 2017 року.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні