Помер волинський священник, якого цькувала рідня

14
40
Помер волинський священник, якого цькувала рідня
Помер настоятель храму села Рованці, що під Луцьком, отець Сергій Медвєдєв.

Про це написав у блозі громадський діяч, керівник проєкту «Волинь24» Володимир Пащенко.

«Я втратив ЛЮДИНУ! ЛЮДИНУ, яка була мені другом, братом, духовним наставником. Щось глибоко всередині спустошує душу», – не соромиться емоцій прихожанин храму в Рованцях.

«Наша церква, яку ми будували всі разом, осиротіла. Я не можу собі уявити наступну неділю без нього. Без його щирої усмішки і підбадьорливих слів. Без нього ми залишились як вівці без пастиря. І будь-ким його не заміниш. Священник, який не продавав свічки та церковні послуги, він відрізнявся від багатьох. ВІН ВІРИВ У БОГА!» – пише про отця Сергія Володимир Пащенко.

«Ні, не був він святим і не прагнув цього, але для своїх прихожан він був прикладом спокутування. А ще він був умовно засудженим за наклепом і провокацією близьких йому по крові людей. Саме вони мучили його впродовж останнього року. Рідні йому люди розпинали його на хресті, а він терпів і прощав. Провокували і нападали на нього в храмі, і він не витримав, він пішов від нас. Бог забрав його з цього грішного світу, забрав у нас цю маленьку лампадку, яка світила в суцільній темряві сучасного світу», – зазначає автор блогу.

Нагадаємо, 27 жовтня 2018 року дружина брата священника через давній родинний конфлікт спровокувала власне побиття. Через це отця Сергія засудили. А позаяк у березні 2020 року мав би закінчитися термін умовного покарання, яке призначили отцю Сергію за побої, жертва нападу – сестра рідного брата Аліна – робила все можливе, аби порушити проти нього ще одну справу і таки відправити за ґрати.

Причина – давній сімейний конфлікт. Рідний брат отця Сергія в минулому – також священник. Втім, його позбавили сану за «аморальну поведінку». Після смерті матері священників розпочався конфлікт через поділ спадкового майна – житлового будинку, який збудував саме отець Сергій.

«Його «вбили», – написав Володимир Пащенко.

«Мені цікаво, що відчувають слідчі, прокурори, судді, які сміялися над умовно засудженим батюшкою? Що зараз відчуває суддя, який судить тепер вже його дружину? Що відчуває журналіст, який писав пасквільний матеріал про нього?» – запитує автор блогу.

Й одразу ж додає: «Мені байдуже, що вони відчувають. Я відчуваю глибокий смуток. Сьогодні помер лікар моєї душі!»
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
40

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже шкода священика. В статті вказано : "сестра рідного брата", то і його сестра також? Чи як виходить?
Відповісти
volyn24.com/news/133395-koly-proschatymut-volynskym-sviaschennykom
Відповісти
Дружина рідного брата
Відповісти
Там мрва йде про дружину брата покійного
Відповісти
Світла пам'ть світлій людині.
Відповісти
Світла пам'ть світлій людині.
Відповісти
А той "рідний брат" після смерті нашого отця Сергія спромігся у сусідів тільки запитати де машина, яка по праву власності належить покійному. А ще казав сусідам, що завтра піде до владики Михаїла, щоб призначив керувати осиротілим приходом... Ось вам і правда. Таку світлу і справжню людину довели до смерті!
Відповісти
Світла пам'ять ...душа розривається....
Відповісти
коли і де відбудеться прощання?
Відповісти
Дуже шкода, хороша була людина, це велика втрата для нашої сім‘ї. Співчуття рідним.
Відповісти
Цікаво, чи, хтось вислухав іншу сторону конфлікту, ради справедливості?
Відповісти
Інша сторона конфлікту відмовилася коментувати. У матеріалі про це йдеться.
Відповісти
Невимовний жаль,....бракує слів....В моїй пам"яті ВІН завжди був і буде ЛЮДИНОЮ доброго серця і трепетної душі....Щира вдячність ВАМ ,ОТЧЕ СЕРГІЮ!!!
Відповісти
Людина з ім'ям Аліна не буває нормальною.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні