Польща більше не хоче Днів добросусідства у Шацькому районі через відсутність інфраструктури

0
1
Польща більше не хоче Днів добросусідства у Шацькому районі через відсутність інфраструктури
У Польщі вирішили припинити проведення Днів добросусідства в Шацькому районі через відсутність належної інфраструктури з української сторони. Відтак, на території району більше не проводитимуть Європейських днів добросусідства.

Про це пoвідoмляє польське видання Lublin112.pl, – передає Район. Шацьк.

Нагадаємо, цьогоріч 56-метровий понтонний міст через річку Західний Буг тимчасово з’єднав на три дні (9-11 серпня) Україну та Польщу в рамках проведення Днів українсько-польського добросусідства.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: За три дні держкордон «Адамчуки-Збереже» на Волині перетнуло 32 тисячі людей.

Пункт пропуску відкрили 9 серпня о 9:00 (за польським часом), а зачинили о 22:00, 11 серпня. Доступний він був для пішоходів та велосипедистів.

Польська сторона вже поінформувала, що цього року востаннє проводитимуться Дні добросусідства, в рамках яких можна буде перетинати кордон в пункті «Адамчуки-Збереже». Попри досить велику популярність серед туристів (у 2018 році ним скористалося понад 40 тисяч осіб), цей пункт пропуску більше не відкриватимуть через відсутність інфраструктури.

Вина – на боці України, яка так і не знайшла можливості реалізувати проєкт з побудови повноцінного переходу, незважаючи на те, що розмови про це велися довгі роки. Проєкт мав включати будівництво мосту через річку Західний Буг, основних і допоміжних об’єктів сервісної зони кордонного переходу, підведення інженерних мереж, визначення основних напрямків руху транспортних засобів від автомобільного пункту пропуску «Адамчуки» на українській стороні, будівництво автомобільних доріг та під’їзних шляхів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Адамчуки-Збереже»: потрібен постійний перехід з Волині до Польщі.

У зв’язку з відсутністю будь-яких позитивних зрушень, Польща вирішила припинити практику Днів добросусідства для пункту пропуску через Західний Буг.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні