--> Лучанам смердять (НЕ) очисні споруди | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанам смердять (НЕ) очисні споруди

1
-2
Лучанам смердять (НЕ) очисні споруди
Луцька міська влада стверджує, що очисні споруди, які розміщені неподалік від міста, є можливим джерелом смороду в обласному центрі Волині.

Про це стало відомо у вівторок, 23 липня, на оперативній нараді Луцькради.

Зокрема, начальниця відділу екології Оксана Тарабанюк розповіла, що з метою перевірки можливого негативного впливу на стан забруднення атмосферного повітря від об’єктів КП «Луцькводоканал» провели дослідження якості атмосферного повітря.

З метою виявлення додаткових джерел неприємних запахів члени робочої групи здійснили об’їзд та огляд очисних споруд в прилеглих до міста населених пунктах с. Підгайці, Княгининок, Липини.

«Ці споруди можна лише умовно назвати очисними, бо технологія очистки стічних вод тут абсолютно не дотримується. Забруднені стоки потрапляють на ґрунт та у поверхні водойми. Споруди частково зруйновані і є джерелом стійкого неприємного запаху», – розповіла посадовиця.

Споруди розміщені на відстані подекуди два кілометри до міста. А отже, як зазначила Оксана Тарабанюк, при сприятливому напрямку вітру запахи від них можуть відчувати і лучани.

«Але це вже компетенція обласних споруд, які зобов’язані контролювати умови життєдіяльності населення», – зазначила вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в Селі Підгайці є очисні???? Це той рівчак біля дороги як їхати на дубно
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні