Гортаючи сторінки. «Депутати відібрали приміщення музею Волинської ікони», – Глазунов звернувся до Палиці

1
6
Гортаючи сторінки. «Депутати відібрали приміщення музею Волинської ікони», – Глазунов звернувся до Палиці
Кадидат у народні депутати в окрузі №22 (Луцьк), меценат, голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов вважає справою честі і обов’язком відстоювати в інтересах громади музей Волинської ікони, тому що це питання духовності і одвічних людських цінностей.

Так, 2 жовтня 2018 року він написав відкритий лист до голови Волиньради Ігоря Палиці, аби відстояти інтереси громади Луцька та колективу музею Волинської ікони.

Нагадаємо, рішенням сесії обласної ради від 26 вересня 2018 року у музею Волинської ікони відібрали приміщення, розташоване за адресою: місто Луцьк, вулиця Ярощука, 16.

У листі зазначено, що у 2012 році обласна рада передала це приміщення під музей Волинської ікони. З 1 грудня 2018-го, після завершення ремонту, на який витрачено понад 1 мільйон гривень бюджетних коштів, приміщення готове прийняти фонди музею для збереження та реставрації. Завдяки цьому є можливість розширити виставкові зали музею, у тому ж числі той, де перебуває одна з найбільших реліквій України – ікона Холмської Чудотворної Богородиці, а також розпочати реставрацію інших реліквій, які би стали надбанням усієї громади.

Однак депутати вирішили не розвивати сакральну спадщину області, а відібрати приміщення. Наразі там планується готель, який згодом можна буде продати – на розсуд ради. Старожили пригадують, що подібне за радянських часів уже траплялося – «будинок для приїжджих», в якому організовувалися помпезні прийоми партійних босів.

Такі дії викликають обурення в людей та розцінюються як обмеження прав громади на розбудову сакральної спадщини.

Враховуюче вище написане, у зверненні просять голову облради особисто і невідкладно втрутитися у ситуацію та скасувати рішення, ухвалене на сесії.

«Вважаємо справою честі і обов’язком відстоювати в інтересах громади музей Волинської ікони, тому що це питання духовності і одвічних людських цінностей», – резюмує Дмитро Глазунов у листі.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Глазунов! Ікона не музейний експонат,на яку приходять подивитись!!!! ІКОНА_СВЯТИНЯ,на якій зображені лики святих.І до ікони люди йдуть молитись.Просити прощення своїх гріхів,просити здоров"я для себе,своєї сім"ї,рідних і близьких людей.Ікони повинні перебувати в ЦЕРКВІ!!!! Зрозумів?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні