«Депутати відібрали приміщення музею Волинської ікони», – Дмитро Глазунов звернувся з відкритим листом*

0
1
«Депутати відібрали приміщення музею Волинської ікони», – Дмитро Глазунов звернувся з відкритим листом*
Меценат Дитро Глазунов написав відкритий лист до голови Волиньради Ігоря Палиці з метою відстояти інтереси громади Луцька та колективу музею Волинської ікони.

Зокрема, рішенням сесії обласної ради від 26 вересня 2018 року у музею Волинської ікони відібрали приміщення, розташоване за адресою місто Луцьк, вулиця Ярощука, 16.

У листі зазначено, що у 2012 році обласна рада передала це приміщення під музей Волинської ікони. З 1 грудня 2018, після завершення ремонту, на який витрачено понад 1 мільйон гривень бюджетних коштів, приміщення готове прийняти фонди музею для збереження та реставрації. Завдяки цьому є можливість розширити виставкові зали музею, у тому ж числі той, де перебуває одна з найбільших реліквій України – ікона Холмської Чудотворної Богородиці, а також приступити до реставрацій інших реліквій, які би стали надбанням усієї громади.

Однак, депутати вирішили не розвивати сакральну спадщину області, а відібрати приміщення. Наразі там планується готель, який згодом можна буде продати - на розсуд ради. Старожили пригадують, що подібне за радянських часів уже траплялося – «будинок для приїжджих», в якому організовувалися помпезні прийоми партійних босів.

Такі дії викликають обурення у людей та розцінюються як обмеження прав громади на розбудову сакральної спадщини.

Враховуюче вище написане, у зверненні просять голову облради особисто і невідкладно втрутитися у ситуацію та відмінити рішення, ухвалене на сесії.

«Вважаємо справою честі і обов’язком відстоювати в інтересах громади музей Волинської ікони, тому що це питання духовності і одвічних людських цінностей», - резюмує Дмитро Глазунов у листі.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні