«Пересуватися в протигазі – не смішно», – волинський громадський діяч про сморід у Луцьку

0
-11
«Пересуватися в протигазі – не смішно», – волинський громадський діяч про сморід у Луцьку
Відомий волинський ресторатор та громадський діяч Володимир Пащенко закликає міську владу, представників бізнесу та громадськість спільно розібратися з причинами смороду в Луцьку.

Про це він пише у блозі на інтернет-виданні "Волинь24".

Я бував у багатьох куточках світу. Країнах з розвиненою економікою і в країнах 3-го світу.

"В будь-яких країнах суспільство поділене на бідних і багатих. На процвітаючі райони для життя і депресивні. Процвітаючі місця не лише відрізняються красою архітектури, дизайну, чистотою, вони ще й гарно пахнуть. Це запах вранішньої кави та свіжої випічки, парфумів та квітів, чистоти та свіжості повітря. Навкруги люди дарують усмішки одне одному та промені людського щастя. Все це дається нелегкою працею багатьох поколінь", – йдеться в блозі.

За словами Володимира Пащенка, Луцьк – туристично привабливе місто і своєю історією і географічною локацією. Місто донедавна було в лідерах серед українських міст за рівнем екології. Одне з найчистіших міст України. Та, з його слів, усе змінилося декілька років тому.

"Луцьк почало накривати жахливим смородом. Ця проблема з‘явилася ще при Миколі Романюку (ексмер Луцька, ред.), але розв'язати її не можуть досі", – пише Володимир Митрофанович.

Він додає, що призначивши когось винним, сморід нікуди не дінеться без розуміння причин і наслідків. Ця проблема, на переконання ресторатора, не лише міської влади, це виклик всій громаді Луцька.

"Звичайно, закатані в асфальт двори і викладена бруківка – це добре. Багато інших ініціатив від влади теж, напевно, дуже корисні для міста. Але пересуватися чудовим і красивим містом в протигазі – це не смішно. Коли ти не маєш змоги відчинити вікно вранці чи ввечері через нестерпний сморід – це теж не смішно. І не дивно, що люди збираються на мітинги і протести. Дивно, що ми ще не виявили і публічно не оголосили причин цього екологічного лиха", – пише громадський діяч.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку ініціюють громадські слухання щодо проблеми смороду в місті

Володимир Пащенко пропонує інтенсивний діалог між владою міста, бізнесом і громадськістю.

"Проблема нашого міста – це наша спільна проблема", – підсумовує він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні