--> Луцька пам’ятка втратила історико-культурне значення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцька пам’ятка втратила історико-культурне значення

1
-6
Луцька  пам’ятка втратила історико-культурне значення
Архітектурна будівля XVI–XVII століть, що на вулиці Кафедральній, 13, у Луцьку, де триває скандально відоме будівництво, втратила свою цінність і культурне значення ще у грудні 2017 року. Такий висновок дав Інститут археології.

Про це йшлося 25 червня на засіданні постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту,– пише ІА "Волинські новини".

На розгляд комісії винесли питання про законність дій на території будівництва житлово-офісного центру на вулиці Кафедральній, 13.

Нагадаємо, з 2017 року в Луцьку тривають суперечки щодо законності будівництва на вулиці Кафедральній, 13. Мова йде, зокрема, про збереження архітектурної будівлі XVI–XVII століть.

Як звернув увагу депутат, голова комісії Микола Федік, це питання на комісії намагалися розглянути з кінця минулого року. Він нагадав, що йдеться про історико-культурний об’єкт, розташований у Старому місті.

«Все, що становить історичну цінність, із дня на день там втрачається. І можливо, за рік-два часу цей об’єкт буде втрачено», – сказав депутат і додав, що міськрада направляла численні звернення з цього питання багатьох установам.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що міськрада отримала відповідь, зокрема, від Міністерства управління культури.

На засіданні комісії стало відомо, що Інститут археології проводив дослідження пам’ятки, простежуючи її стан до рівня ґрунтових вод. За результатами аналізу було дано всі необхідні висновки, відповідно до яких об’єкт втратив сам предмет своєї охорони, тож із грудня 2017 року будівля не є пам’яткою охорони культурного значення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось так і плюндрується наша історія!І жодної за це відповідальності,хоча за законом такі об'єкти охороняються державою,і за пошкодження даже передбачена відповідальність.Але великі гроші все засліплюють..прикро!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні