У Луцьку на Кафедральній скандал через будівництво. ВІДЕО

4
-8
У Луцьку на Кафедральній скандал через будівництво. ВІДЕО
У Луцьку знову активізувалося скандальне будівництво на Кафедральній, 13.

Забудовник в чергове розпочав земельні роботи на цій ділянці, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

І вкотре небайдужі лучани забили на сполох, мовляв знищується історична спадщина міста. Активісти переконують - ні замовник, ні виконавець робіт не мають спеціального дозволу міністерства культури.

"Житлобуд-2" керується суто своєю декларацією від 2011 року, яка втратила свою дію при внесенні цієї земельної ділянки до памяток тільки що визначених... ну знайдених. І 160 наказом він був внесений до реєстру памяток, що були знайдені. Тому зараз вони проводять незаконні роботи, викликана поліція, прокуратура про це вже знає", - каже активіст Геннадій Хомутінкін.

Представники ж забудовника переконують у законності робіт. Мовляв, Луцький міськрайонний суд своєю ухвалою дійсно раніше заморозив будівництво до завершення досудового розслідування. Проте, згодом скасував цю заборону, зважаючи на нові обставини справи.

"Земельна ділянка, на яку накладено арешт, не є культурною спадщиною. Тобто, зазначеним Наказом скасований Наказ управління культури облдержадміністрації №160 від 26.11.2012 року про доповнення переліку щойно виявлених обєктів національно-культурної спадщини Волинської області, - зазначає адвокат забудовника Сергій Величко.

Активістки кажуть, що не проти забудови, але - після повного археологічного дослідження. В управлінні культури і туризму кажуть, що такі дослідження тут проводили ще з 1995 року. І саме через археологів ділянку на Кафедральній 13 викреслили з реєстру історико культурних пам"яток.

"Внаслідок того, що ДП "Волинські старожитності" не зробили належну консервацію після археологічних досліджень... ну об'єкт втратив предмет охорони - автентичність. І в минулому році був виданий відповідний Наказ і він був виключений з цього попереднього переліку обєктів", - розповідає начальник управління культури і туризму Волинської ОДА Валерій Дмитрук.

Валерій Дмитрук каже, що через цю халатність жодного із працівників ДП "Волинські старожитності" не було покарано. Інститут Національної пам’яті просто забрав ліцензію в держпідприємства, й воно перестало існувати. Відтак "Житлобуд-2" продовжить будівництво на вже неісторичній ділянці в центральній частині міста. Чи завершиться воно, зважаючи на десятки позовів в правоохоронних органах - вирішать суди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
павлюк тіхан і сірожа велічко постійно провертають афери у Луцьку. А кубло злочинного угруповання знаходиться вул.червоної калини б.10. офіси 4-5. Там також орудує клофелінщиця шарлотка.
Відповісти
Пересічному однаково, що там буде. Завжди воюють між собою зацікавлені, часто бандити. Як усі ЗМІ працюють на бандитів, так і останні хочуть, щоб народ їх підтримував.
Народ - це било! Якщо цього не розуміє, то таким і буде. Будуть ним по всякому!.. Майте свою голову, і не слухайте інших! Робіть висновки, бо їх зроблять за вас!
Відповісти
Ну да Величко ще той адвокат, за бабло кого хоч продасть і себе віддасть, а де активісти Ніколайчук і Рижков, а вони в долі
Відповісти
Гройсмана покличте, він там не далеко гуляє. Розрулить бігом
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні