--> Керівники провідних ЗМІ Волині зустрілися з представником Посольства ФРН | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Керівники провідних ЗМІ Волині зустрілися з представником Посольства ФРН

0
4
Керівники провідних ЗМІ Волині зустрілися з представником Посольства ФРН
У Луцьку відбулася зустріч керівників провідних ЗМІ Волині, Волинської облорганізації Національної спілки журналістів України, представника Інституту масової інформації на Волині з першим секретарем посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Аннетте Пьолькінґ.

Зацікавлена розмова про стан розвитку медіа на Волині, свободу слова в Україні загалом і на Волині зокрема відбулася у понеділок, 17 червня.

Пані Пьолькінґ – керівник відділу преси Посольства ФРН в Україні. У Луцьку вона взяла участь у конференції «Медіадіалог для демократії та миру», яка відбувається за сприяння МЗС ФРН на базі факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки за участі представників Німеччини, України, Польщі, Білорусі, Вірменії та Грузії.

Під час зустрічі з керівництвом ВОО НСЖУ, а також провідних ЗМІ Волині Аннетте Пьолькінґ розпитувала про стан медіаринку Волині і ситуацію зі свободою слова.

«Рік тому нам казали, що майбутні президентські вибори в Україні будуть дуже брудні. Але, як бачимо, вибори пройшли демократично. І це викликає певний оптимізм», – зазначила пані Пьолькінґ.

Вона прибула до Луцька з Одеси, де утиски журналістів значно відчутніші, ніж на Волині.

На це представниця ІМІ на Волині Мая Голуб зауважила, що Волинь стабільно входить у п’ятірку областей, де найбільше перешкоджають журналістській діяльності. І на парламентських варто очікувати, що місцеві кандидати можуть робити спроби втручатися в роботу ЗМІ.

Головний редактор інтернет-видання «Волинь24» Святослав Лесюк додав, що значна частина телеканалів й інтернет-ресурсів Волині належить певним фінансово-промисловим групам, які мають своїх представників у політикумі. Тож журналістам диктують, що писати і як писати. Водночас інтернет-видання «Волинь24» має власника без політичних амбіцій, який не втручається в редакційну політику. Саме це, на переконання Святослава Лесюка, сприяє довірі читачів до видання, яке 16 червня встановило черговий рекорд – за добу сайт «Волинь24» відвідали понад 100 тисяч користувачів інтернету.

Голова ВОО НСЖУ Михайло Савчак попросив Аннетте Пьолькінґ сприяння в залученні німецьких інвестицій у розвиток поліграфічного виробництва на Волині. Він запевнив, що в разі встановлення в краї сучасного обладнання для друку газет і книг воно буде завантажене мінімум на 90 відсотків.

Продюсер Волинської філії ПАТ НСТУ Костянтин Лоцман розповів про становлення суспільного мовника і труднощі з фінансуванням, яке гарантоване державою на рівні 0,2% бюджету, а фактично скорочене наполовину.

У розмові взяли участь організатори міжнародної медіаконференції Вольфґанґ Рессманн (ФРН) та Володимир Данилюк (Україна, головний редактор «Волинської газети»).

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «За кого голосувати і що буде завтра?» – волинські журналісти про важливе

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні