--> «Гарт» загартовує та навчає. На Волині закінчився Міжнародний форум юних журналістів. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Гарт» загартовує та навчає. На Волині закінчився Міжнародний форум юних журналістів. ФОТО

0
-3
«Гарт» загартовує та навчає. На Волині закінчився Міжнародний форум юних журналістів. ФОТО
На півночі Волині, у мальовничому куточку поблизу озера Світязь, 12-14 червня відбувся І Міжнародний форум юних журналістів.

Дійство проходило та території бази практик «Гарт» Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Ініціатором та зачинателем цього форуму став директор Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького – Олександр Мишковець. Форум став логічним продовженням фестивалю шкільної преси «Яблунева гілка», який дванадцять років проводить гімназія.

Офіційне відкриття форуму проходило у Луцьку в актовій залі гімназії, де з привітаннями та побажаннями виступили: Григорій Пустовіт – секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень мера Луцька, Зіновія Лещенко – начальник управління освіти Луцької міськради, Святослав Лесюк – голова журі конкурсної програми форуму, головний редактор інтернет-видання «Волинь24» та колектив учнів 10-В класу гімназії №4 Луцька із запальним танцем.

На форум було запрошено багато цікавих і відомих людей. Один з них – Владислав Кардаш, колишній учень 4-ї гімназії, який дивиться на журналістику з боку сучасності. Він навчав дітей правилам ведення сторінок у соціальних мережах, розповів навіть те, як можна заробити, користуючись Іnstagram.

Для юних журналістів дійство було абсолютно безплатним, профінансувала захід Луцька міська рада. На базу також приїхали наші сусіди з Польщі та Білорусі.

Ось як описує свої враження Михайло з м. Бартошице (Польща): «Тут дуже спекотно, великі комарі, у вас щирі і відкриті люди, гарні дівчата».

Єгор з м. Брест (Білорусь) також поділився думками: «Великі і смачні порції їжі, все дуже якісно зроблено. Мені подобається, як українці ставляться до життя. У вас зручні і просторі готелі, хотів би побувати у такому місці ще раз».

Крім майстер-класів, учителі з Білорусі провели цікаві естафети, аби діти різних націй зблизились і здружились.

Після занять усі вирушали на озеро Світязь, де купались, засмагали і, звичайно, демонстрували нові купальники. Крім того, вранці проводились так звані руханки на свіжому повітрі.

Організатори правильно підібрали капітанів (вожатих) 8-ми гуртів, на які поділили учасників форуму. Адже вони своєю молодістю та енергією заряджали дітей на максимальну продуктивність. Ті ж своєю чергою відкривались і були щирими до дорослих, а це так важливо, коли поруч немає батьків.

Ввечері на території бази лунала гучна сучасна музика, під яку всі весело танцювали.

Перед від’їздом журі нагородило учасників за їхні цікаві журналістські роботи, які ті писали протягом перебування на базі практик «Гарт».

Щирі емоції, незабутні враження, знайомства, симпатії і накопичення знань – те, що треба для початку літа.

Дарина ЖУР, учениця Луцького НВК №26, учасниця форуму
Фото Славомира ПЕНІЩУКА




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні