Як користуватися приладом, який можуть поставити в маршрутках Луцька

1
4
Як користуватися приладом, який можуть поставити в маршрутках Луцька
У Луцькій міській раді розповіли, як користуватися валідаторами, які незабаром можуть встановити у маршрутках міста.

Про це стало відомо у вівторок, 28 травня, під час другого етапу засідання конкурсного комітету на вибір операторів електронних систем в місті Луцьку.

Нагадаємо, у Луцькій міській раді показали прилади, які можуть з’явитися в маршрутках міста.

Участь в засіданні взяв один з конкурсантів – менеджер міжародних продажів, представник фірми «Kentkart» (Туреччина) Емін Демір.

Так, за його словами, коли водій приходить на роботу, він вставляє свою картку, де чітко визначений його маршрут із врахованим часом на зупинки тощо.

«Коли пасажири заходять до автобуса, вони мають картки. На картці повинен бути певний баланс грошей. Вони повинні піднести картку до валідатора. За допомогою табло, пасажир зможе побачити кількість грошей на карті, кількість поїздок, і оплатити проїзд. Водій зможе побачити інформацію про пасажира на своєму табло: чи це студент, чи школяр, чи пільговик», – розповіли в мерії.

У момент, коли пасажир вставить свою картку, на табло з’явиться також його фотографія, аби ідентифікувати людину.

«Для пасажирів ми хочемо створити пункти продажу. Тобто це буде система самообслуговування, картку можна використовувати і поповнювати самостійно. Встановимо центр, де можна придбати картки, там можна буде вирішити і знайти відповіді на питання, що стосуватимуться цих карток. У цих центрах можна буде отримати картку для студента, пенсіонера, людини з обмеженими можливостями. Крім того, там фотографуватимуть та створюватимуть, безпосередньо, картку», – додав Емін Демір.

До слова, картку можна підв’язати під мобільний додаток, через який можна поповнювати свою картку.

Не виключають і ситуації, коли пасажири не заплатять за проїзд. За цим, безпосередньо, зможе простежити контролер, який матиме доступ до техніки.

«Як тільки він проводить своєю карткою, він отримує всю інформацію по цьому маршруту. Тобто, хто оплатив проїзд, хто скористався валідатором. Якщо інспектор побачить, що в автобусі була людина, яка притулила свою картку до валідатора, однак не оплатила проїзд, то контролер зможе дистанційно зняти з його картки штраф. Якщо на балансі немає коштів, то пасажир мусить заплатити штраф готівкою», – поінформували в мерії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо показувати і розказувати про те чого не буде в маршрутках.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні