Дружина депутата облради збагачується на державних грошах, – фіскали Волині

1
10
Дружина депутата облради збагачується на державних грошах, – фіскали Волині
Підприємець Людмила Гупало, дружина депутата Волинської обласної ради Юрія Гупала, протягом 2016-2018 років отримала з держбюджету на 6,5 мільйона гривень більше, ніж заплатила податків.

Про це йдеться в інформації, яку головне управління Державної фіскальної служби (ДФС) у Волинській області розмістило на своєму сайті, реагуючи на публікацію інтернет-видання «Волинь24».

Нагадаємо, проти дружини депутата Волинської обласної ради, приватного підприємця Людмили Гупало відкрили кримінальне провадження за несплату податків. Порушення виявили у результаті перевірки ДФС.

Чоловік Людмили Гупало, депутат Волинської обласної ради Юрій Гупало в коментарі інтернет-виданню «Волинь24» заявив, що він із дружиною є найбільшим платником податків у Волинській області. Факт відкриття кримінального провадження проти його дружини він пов’язує з політичними мотивами. Мовляв, він проголосував проти звіту голови ДФС Волині на сесії облради, от на його дружину вирішили натиснути.

Тим часом головне управління ДФС Волині стверджує: жодних політичних мотивів при плануванні і проведенні документальних перевірок немає.

«При плануванні та проведенні документальних перевірок фахівці ДФС керуються винятково законодавчими нормами, а не політичними мотивами. Факт включення підприємця в план-графік документальних перевірок свідчить про наявність у його бізнес-діяльності ризиків несплати податків», – звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області.

Фіскали Волині наголошують: план-графік планових документальних перевірок на кожен рік у визначені терміни оприлюднюється на веб-порталі ДФС України.

Саме тому, зазначає ГУ ДФС Волині, твердження депутата Волинської обласної ради Юрія Гупала про політичні чинники при проведенні планової документальної перевірки підприємця Людмили Гупало, яке він висловив у коментарі «Волинь24», не мають жодних підстав.

Також фіскали Волині спростовують твердження Юрія Гупала, що його дружина разом із ним (оскільки він – найнятий дружиною працівник, трудиться директором із зовнішньоекономічних зв’язків в організованому нею підприємстві) є найбільшим платником податків у Волинській області.

«Підприємець Л. Гупало протягом 2016-2018 років сплатила до бюджетів усіх рівнів 9,7 мільйона гривень платежів. Із цієї суми 5,3 мільйона гривень сплачено митним органам при ввезенні товарно-матеріальних цінностей на митну територію України. Тобто за вказаний період ФОП Гупало сплатила не більше 4,4 мільйона гривень податкових платежів», – йдеться у повідомленні, підписаному сектором комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

Для порівняння фіскальна служба Волині наводить такі дані: за підсумками 2016 року на Волині зібрано майже 4,5 мільярда гривень податкових платежів, протягом 2017 року – понад 5,6 мільярда гривень податків, за підсумками 2018 року – понад 7 мільярдів гривень податків без митних платежів.

«Тобто податковий внесок підприємця Л. Гупало, яка, за твердженням депутата, чи не найбільший платник податків регіону, – лише 0,026 відсотка до загальних податкових надходжень», – зазначають в ГУ ДФС у Волинській області.

Ба більше: фіскали Волині переконують, що Людмила Гупало отримує з державного бюджету більше, ніж сплачує до нього.

«Якщо врахувати щомісячне відшкодування ПДВ (за вказаний період відшкодовано 16,2 мільйона гривень), то економічний ефект господарської діяльності ФОП Л. Гупало має мінус 6,5 мільйона гривень з держбюджету», – йдеться в повідомленні ГУ ДФС у Волинській області.

Фіскали додають, що не можуть без згоди платника податків розголошувати всю інформацію про особливості діяльності підприємця, зокрема, і про виявлені в ході перевірки порушення. Тому ГУ ДФС в області оприлюднить цю інформацію лише в разі отримання такої згоди.

Водночас фіскальна служба Волині повідомляє, що підприємець Людмила Гупало у березні 2017 року була обрана до складу громадсько-консультативної ради платників податків при ГУ ДФС у Волинській області. Однак через те, що за весь час із моменту обрання вона жодного разу не брала участь у засіданнях цієї ради, «рішенням представників громадськості та бізнесу» її виключено зі складу цього консультативно-дорадчого органу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зараз скаже, що це політична розправа.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні