«Це політичний тиск», – депутат Волиньради про кримінал на його дружину

0
-7
«Це політичний тиск», – депутат Волиньради про кримінал на його дружину
Проти дружини депутата Волинської обласної ради, приватного підприємця Людмили Гупало відкрили кримінальне провадження за несплату податків. Порушення виявили у результаті перевірки Державною фіскальною службою.

Інформацію про відкрите кримінальне провадження, поширену у низці засобів масової інформації, інтернет-виданню «Волинь24» підтвердив чоловік Людмили Гупало – депутат Волиської обласної ради Юрій Гупало.

За словами депутата, на підприємстві його дружини, яка займається перевезеннями, була планова перевірка господарської діяльності за 2016-2018 роки. Юрій Гупало стверджує, що його дружина за цей період сплатила 7,7 мільйона гривень податків. Втім, фіскали нарахували ще 2 мільйони боргу.

«Я більш ніж впевнений, що ми найбільші платники податків у Волинській області», – каже депутат.

На думку Юрія Гупала, у діях фіскальної служби є політична складова. Адже напередодні перевірки він проголосував проти звіту голови Державної фіскальної служби у Волинській області.

«Вони визначили, що наші транспортні засоби були подвійного призначення, тобто вантажні автомобілі ми могли використовувати в особистих справах, дітей в школу відвозити, наприклад. У зв’язку з цим усі витрати на запчастини вони включили, що це наш прибуток», – пояснює Юрій Гупало.

Депутат розповідає, що за 19 років підприємницької діяльності у податківців ніколи не було питань до його дружини, адже завжди всі податки, за його словами, вона сплачувала згідно із законом.

Наразі Людмилі Гупало ще не вручили підозру. За словами її чоловіка, жінку викликали у поліцію лише один раз, аби уточнити, якою саме діяльністю вона як підприємець займається.

«Розказують, що депутат обласної ради голий і босий. Це все не так. Ми у 2000 році організували приватного підприємця – ФОП Гупало Людмила Василівна. Що, нам треба було два підприємці робити? Це наш сімейний бізнес», – пояснює Юрій Гупало.

Також депутат додав, що працює директором із зовнішньоекономічних зв’язків у своєї дружини, отримує офіційну заробітну плату розміром 15 тисяч гривень, з якої сплачує усі податки.

Наразі Людмила Гупало оскаржує дії фіскальної служби в адміністративному суді. На думку Юрія Гупала, якщо суд визнає акт перевірки незаконним – кримінальна справа не матиме жодного продовження.

«Це все надумано головою ДФС і його першим заступником Чуєм (Чуй Віталій Володимирович, перший заступник начальника головного управління ДФС у Волинській області – ред.). Це дві людини, які зробили це з політичних мотивів. І це почалося після того, як я проголосував проти звіту голови ДФС», – переконує Юрій Гупало.

На думку депутата, це тиск на малий і середній бізнес.

«Ясна річ, якби я пішов з ними на якийсь зговір і почав давати хабарі, я думаю, що вони би відстали. Але я після Революції гідності жодної копійки нікому не давав і давати не збираюся», – розповідає депутат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні