«Волинь» перемогла в західноукраїнському дербі в Івано-Франківську

0
12
«Волинь» перемогла в західноукраїнському дербі в Івано-Франківську
У 26-му турі чемпіонату України з футболу в першій лізі луцька «Волинь» здолала івано-франківське «Прикарпаття» на його полі з рахунком 3:1. Усі голи були забиті в першому таймі.

Гра відбулася в Івано-Франківську на стадіоні «Рух» у середу, 1 травня, інформує власкор інтернет-видання «Волинь24».

Західноукраїнське дербі викликало чималий інтерес вболівальників обох команд.

«Прикарпаття» прагнуло відквитати поразку 0:1, якої зазнало у першому колі в Луцьку. А «Волинь», якщо хоче підвищитися в класі, зобов’язана перемагати у кожному з матчів, що залишилися до кінця чемпіонату.

Своя мотивація була й у тренерів обох команд. Коуч «червоно-білих» Андрій Тлумак намагається довести скептикам, що він здатний створити боєздатний колектив, якому до снаги вирішувати найважчі завдання. А екс-захисник «Волині», який провів за «хрестоносців» 100 матчів, уродженець Івано-Франківщини Володимир Ковалюк не проти продемонструвати колишнім одноклубникам свій талант тренера.

Волиняни вийшли на поле в такому ж складі, як і в переможному матчі проти «Інгульця». Вони першими пристосувалися до слизького і в’язкого після дощу поля. Хоча й звикли грати на кращому газоні. Уже за три хвилини «Волинь» тричі подавала кутові. Та успіху не досягла.

Згодом гра дещо вирівнялася. Але ненадовго.

Вже на 20-й хвилині «хрестоносці» відкрили рахунок. Сіаваш Хагназарі отримав м’яч в центрі штрафного після прострілу Артура Западні зліва, підробив його собі одним дотиком і пробив низом у дальній лівий кут воріт мимо голкіпера гостей – 0:1 на користь гостей.

На 36-й хвилині міг відзначитися дуже активний у першому таймі Денис Кожанов. Пробивав з правого кута штрафного майданчика гостей у дальній кут воріт, але м’яч в сантиметрах пройшов мимо стійки.

Та вже через хвилину забив Ігор Карпенко. Западня на лівому фланзі виграв верхову дуель із захисником після навісу від воріт «Волині», скинув у центр на Карпенка, і той технічно пробив під воротарем Іваном Піцаном, який кинувся відбивати, і під захисником, який намагався відбити м’яча з дальнього кута – 0:2.

На 44-й хвилині «Волинь» відзначилася втретє. Після відбитого кутового від свої воріт «хрестоносці» утрьох помчали вперед, розіграли класичну комбінацію, і вже Младен Бартулович вразив ворота суперників – 0:3.

Під завісу першого тайму «Прикарпаття» отримало право на пенальті – у своєму штрафному майданчику зіграв рукою хтось із гравців «Волині». Ярослав Конкольняк пробив з 11-метрової точки в лівий кут. Богдан Когут хоч і вгадав напрямок удару, проте відбити м’яча не зумів.

Команди пішли на перерву за рахунку 1:3 на користь гостей.

В другому таймі спочатку активніше заграли гості, та успіху не досягли.

А ось гравці «Прикарпаття» дедалі частіше йшли в контратаки. Вони створили принаймні два гострих моменти, проте фортуна була на боці «Волині».

На 72-й хвилині Богдан Оринчак простягнувся в шпагаті, підставив ногу після прострілу справа. М’яч від його ноги вдарився в поперечину, і гравець «Волині» вибив його за межі поля.

На 82-й хвилині першу реальну нагоду в другому таймі для взяття воріт мала «Волинь». Анатолій Ульянов головою бив упритул після подачі зі штрафного Денисом Кожановим, але голкіпер «Прикарпаття» був на місці.

На 4-й доданій арбітром хвилині Сергій Петько, який вийшов на заміну в другому таймі, отримав другу жовтку картку і залишив поле.

Невдовзі після цього пролунав фінальний свисток – 3:1 – перемога «Волині».

Після несподіваної поразки «Металіста-1925» (0:3) на виїзді від МФК «Миколаїв» і пропуску гри «Оболонню-Бровар» лучанам вдалося обійти ці дві команди в турнірній таблиці й із 43 очками посісти третє місце.

Тим часом лідер першості – «Дніпро-1» – на виїзді розібрався із «Балканами» (2:0), а «Колос» (Ковалівка) з рахунком 1:0 здолав удома явного аутсайдера – «Агробізнес». «Авангад» (Краматорськ), який наступає на п’яти «Волині», не зумів удома переграти «Гірник-Спорт» (1:1).

Наступну гру «Волинь» проведе в Луцьку 6 травня проти «Колоса».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні