Чи існуватиме ринок біля РАЦСу в Луцьку

1
-5
Чи існуватиме ринок біля РАЦСу в Луцьку
Волинські фермери просять дозволити їм продавати сільськогосподарську продукцію на ярмарку, що біля РАЦСу в Луцьку.

Про це стало відомо у середу, 24 квітня, на пленарному засіданні 56-ї сесії Луцької міської ради.

Так, асоціація фермерів та приватних землевласників Волинської області просять повторно розглянути можливість продовження дозволу на торгівлю на «Фермерському ринку», що на проспекті Соборності, 20 (біля будівлі РАЦСу).

Нагадаємо, що спільний проект міської ради та Асоціації фермерів та приватних землевласників області «Фермерський ярмарок» існував майже 10 років. Дія дозволу на продаж сільськогосподарської продукції власного виробництва на вулиці Соборності у Луцьку закінчився 31. 12. 2018 року.

У поновленні договору фермерам відмовили, пояснивши це тим, що це заважає доступу громадян до філії №1 департаменту соціальної політики Луцькради та до приміщення Луцького міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Натомість у міськраді зазначили, що є вдосталь місць в Луцьку, де можна здійснювати таку торгівлю. Йдеться про ринок «Привіз», майдан Привокзальний, 1; ринок ТзОВ «Ринок Дружби народів», бульвар Дружби народів, 3а; ринок «Завокзальний», вулиця Карпенка-Карого, 1; ринок «Лучеськ», проспект Відродження, 1; ринок «Північний», вулиця Гордіюк, 49; ринок «Центральний», вулиця Глушець; ринок ТзОВ «Дельта 7», село Рованці та розпродажі фермерської продукції та продукції особистих селянських господарств на вулиці Єршова.

Депутатка Луцької міської ради Алла Надточій заявила, що договір не продовжили тільки тому, що незабаром добудується житловий комплекс «Егоїст».

Нагадаємо, будівництво багатостраждального житлового комплексу «Егоїст» розпочалося у 2015 році. Вже тоді мешканці сусідньої багатоповерхівки забили на сполох. Адже через будівництво у їхній багатоповерхівці на стінах почали з'являтися тріщини.

Тоді забудовника «Егоїста» оштрафували на 65 тисяч через відхилення від проекту будівництва. Згодом будівництво багатоповерхівки взагалі «заморозили».

Проте це не завадило забудоникам знову розпочати роботи уже восени минулого року.

«Місця для паркування там не забезпечені, тому ви дієте так. Навчіться дивитися на декілька кроків вперед. Люди весь час там продавали, а тут треба заборонити. Ну невже не зрозуміло, чому?» – сказала Алла Надточій.

«Там спальний район, там парковки як такої не потрібно. Тим паче, що там є відведені місця для паркування. Ринок працює до конкретної години, коли люди вже їдуть на роботу – місць для парковки в цей час не треба», – відповів Сергій Була.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кому мішає дебіли
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні