--> На Волині керівник Держгеокадастру роздавав цінні землі у курортній зоні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині керівник Держгеокадастру роздавав цінні землі у курортній зоні

0
-1
На Волині керівник Держгеокадастру роздавав цінні землі у курортній зоні
Виконувача обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Олеся Іващенка підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо, Олеся Іващенка затримали на хабарі у Луцьку 3 квітня. Сума неправомірної вигоди, за попередньою інформацією, становила 20 тисяч доларів. Кошти посадовець вимагав та отримав за вирішення земельного питання.

Так, Ковельська місцева прокуратура повідомила про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, виконувачу обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

У серпні минулого року посадовець, будучи обізнаним про належність трьох земельних ділянок площею 1 га кожна за межами населеного пункту на території Пульмівської сільської ради Шацького району до земель водного фонду та особливо цінних земель, без проведення обов’язкової державної експертизи землевпорядної документації підписав та видав накази, якими затвердив проекти землеустрою про відведення ділянок у власність громадянам. При цьому відомості про ґрунтовий покрив та категорію земель не відповідали дійсності.

На підставі наказів у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно було внесено відомості про реєстрацію права власності на три ділянки вартістю понад 1 млн грн. кожна за громадянами - і з власності держави ці ділянки незаконно вибули.

Нині виконувача обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру в області підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні