Повідомили подробиці затримання на хабарі скандального волинського чиновника

3
3
Повідомили подробиці затримання на хабарі скандального волинського чиновника
У Луцьку затримали одного з керівників Держгеокадастру Сумської області на хабарі у понад півмільйона гривень.

Кошти посадовець вимагав та отримав за вирішення земельного питання, - повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України у "Фейсбуці".

Оперативники управління захисту економіки у Волинській області Національної поліції України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону зібрали матеріали корупційної діяльності вищого керівництва Держегеокадастру Волинської області. Згодом посадову особу призначили на керівну посаду Держгеокадастру у Сумській області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що, перебуваючи на посаді в.о. начальника управління Держгеокадастру у Волинській області, посадовець вимагав від підприємця 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди (еквівалент у національній валюті 552 тисячі гривень). Вказана сума включала в себе вирішення наступних питань: направлення проекту землеустрою на експертизу та її подальше погодження службовими особами Держгеокадастру України.

До моменту призначення на нову посаду, а саме на посаду одного з заступників начальника Держгеокадастру в Сумській області, посадовець підписав усі необхідні документи для проведення відповідної експертизи.

Сьогодні, 3 квітня, працівники Управління захисту економіки у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури Західного регіону України затримали фігуранта під час одержання 20 тисяч доларів США хабара. Затримали посадовця у Луцьку біля власного автомобіля.

Проводяться слідчі дії. Вирішується питання про затримання одного із керівників Держгеокадастру в Сумській області у порядку статті 208 КПК України.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 КК України.

Зауважимо, як повідомлялося раніше, затриманим виявився скандальний посадовець Олесь Іващенко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таких за день можна 1000 чоловік затримувати і що? дав прокурору та замняли це усі знають крім Сірка Луценка
Відповісти
Так Волинський чиновник чи Сумський?! Ви почитайте - всіх заплутали! :)
Відповісти
Затримання є,а чи буде посадка,і куди "на нари" , чи в чергове чиновницьке крісло з підвищенням.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні