Хто кого: дебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським відбудуться на НСК «Олімпійський»

1
1
Хто кого: дебати між Петром Порошенком і Володимиром Зеленським відбудуться на НСК «Олімпійський»
Центральна виборча комісія опрацювала усі 100% протоколів і остаточно визначила учасників другого туру президентських виборів. Як і передбачали більшість соціологічних досліджень, фаворитами виявилися чинний президент Петро Порошенко та актор і шоумен Володимир Зеленський.

За Петра Порошенка віддали свої голоси 15,95% виборців. Майже вдвічі більше українців проголосували за Володимира Зеленського – 30,24%.

Відповідно до чинного законодавства, кандидати на пост Президента України повинні взяти участь у дебатах.

Першим наполягав на дебатах Петро Порошенко. Команда його виборчого штабу підтримала позицію свого кандидата, а на офіційному сайті Президента України навіть зареєстрували відповідну петицію, яка досить швидко набрала понад десять тисяч підписів.

3 квітня команда Володимира Зеленського опублікувала ролик, у якому їхній кандидат заявив, що приймає виклик Петра Порошенка, але на своїх умовах. Володимир Зеленський запропонував провести дебати на НСК «Олімпійський» у присутності десятків тисяч українців. Також Зеленський запропонував обом кандидатам перед дебатами пройти медичне обстеження, заявивши, що Україні потрібен здоровий президент.



Представники команди чинного президента заявляли, що навряд чи дебати відбудуються на стадіоні, адже це не передбачено чинним законодавством. Зокрема, депутат президентської фракції у парламенті Марія Іонова в ефірі «Громадського» заявила, що «…він (Порошенко – ред.) на стадіоні не буде зустрічатись, він буде зустрічатись в телестудії, де мають нормально, професійно відбутись дебати».

Водночас політичний експерт Вадим Карасьов у ефірі телеканалу «Ньюз ван» висловив думку про те, що після пропозиції зі штабу Володимира Зеленського команда Петра Порошенка перебуває у скрутному становищі і вимушена або прийняти виклик, або придумати більш креативний вихід із ситуації, яка складається не на користь чинного президента.

Рано-вранці 4 квітня у мережі з’явився ролик Петра Порошенка, у якому чинний президент наголошує на тому, що порядок проведення дебатів чітко визначений законодавством, водночас він заявив, що готовий дебатувати на умовах Володимира Зеленського.

«Стадіон так стадіон», – відповів у ролику Петро Порошенко своєму опоненту.



Нагадаємо, дебати, згідно із законом, мають відбутися 19 квітня, в останню п’ятницю перед днем голосування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ведучим візьміть кадирова...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні