На нововолинській шахті другий місяць поспіль виконали план вуглевидобутку

0
-3
На нововолинській шахті другий місяць поспіль виконали план вуглевидобутку
Шахта №9 «Нововолинська» за тиждень до закінчення місяця виконала березневий план видобутку вугілля.

Про це інформує державне підприємство «Волиньвугілля».

За тиждень до кінця місяця – у понеділок, 25 березня – шахтарі підняли на-гора 4,1 тисячі тонн вугілля. Це – березневий план для шахти №9. До кінця місяця план перевиконають щонайменше на 10%.

Нагадаємо, у лютому волинські шахтарі вперше за п'ять років виконали план із видобутку вугілля. Цього місяця – підтвердили прогрес, здобувши потрібний результат заздалегідь.

«Насамперед виконаний план означає, що люди знову отримають вищі зарплати. У лютому в підземних працівників оплата праці збільшилась в середньому на 5-6 тисяч. Гірники отримали 18, 19… є такі, що навіть понад 20 тисяч. Звісно, у тих, хто не працює під землею, зарплата зросла не настільки. Але все ж по 500 гривень надбавки є», – розповів директор шахти №9 Павло Танчев.

Наразі на шахті готують до роботи нову потужну лаву, запаси якої сягають 250 тисяч тонн. Для порівняння: лава, на якій працюють сьогодні, має 63 тисячі тонн.

Керівництво ДП «Волиньвугілля» переконане, що після запуску нових лав на шахті №9 та шахті «Бужанській» зарплата гірників буде становити не менш ніж тисячу доларів.

На відео, знятому у 9-й шахті 25 березня: фрагмент того, як з допомогою конвеєра останні кілограми «планового» вугілля транспортуються до скіпового ствола, де його піднімуть на поверхню.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні