На нововолинській шахті готуються відкрити нову лаву

0
0
На нововолинській шахті готуються відкрити нову лаву
Наприкінці 2019 року на шахті № 9 «Нововолинська» планують відкрити нову лаву. Це, кажуть гірники, дозволить наростити потужності і вийти на прибуток.

Нагадаємо, ця копальня у лютому виконала план з видобутку вугілля, що сталося вперше з 2014 року. Гірники шахти видали за місяць на-гора понад 4,5 тисячі тонн вугілля. Виконання плану дозволило не тільки виплатити гірникам усю заборговану зарплату, а й премію.

«Зараз головне завдання – підготовка нової лави, яка буде змонтована на новій техніці, бо наша є морально застарілою. Будемо переходити на інші комбайни, конвеєри, готуємо шахту до нормального видобутку для того, щоб вона могла не тільки працювати в беззбитковому режимі, а й з прибутком», – розповів директор шахти №9 Павло Танчев.

Позитивні зміни стали можливими завдяки тому, що волинським шахтам нарешті дозволили самим продавати вугілля. Раніше вони це робили через державну фірму – посередника, а гроші потім доводилося «вибивати» місяцями.

Тепер же, кажуть шахтарі, керівництво країни почуло їх – і стало допомагати. Шахти самі продають своє вугілля, вчасно отримують гроші, розраховуються з працівниками, оновлюють обладнання.

Нещодавно на шахті №9 з’явився новий прохідницький комбайн вартістю 7,5 мільйона гривень. Цікаво, що підприємство, яке його поставило, дозволило заплатити за техніку пізніше – коли гірники матимуть прибуток. Також на копальні взялись за обстеження і ремонт обладнання, яке опускає шахтарів під землю. Такого тут не робили чотири роки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні