«У вухах стоїть незмінний голос волинської спортивної журналістики», – футболісти і тренери про Юрія Яцюка

0
-2
«У вухах стоїть незмінний голос волинської спортивної журналістики», – футболісти і тренери про Юрія Яцюка
Людина, якій потрібно було декілька секунд, щоб знайти телефонний номер будь-якого спортсмена, тренера чи спортивного функціонера Волині. Ходяча спортивна енциклопедія. Справжня глиба знань про волинський спорт. Людина, яка просто асоціювалась, асоціюється і асоціюватиметься з волинським спортом, бо ж як зайде мова про якусь спортивну тему, завжди знайдеться хтось, хто вставить – «так, бачив вчора сюжет Юри про це»….

Керівництво, тренери, футболісти на офіційній сторінці ФК «Волинь» написали щемливі слова–спогади про відомого волинського журналіста, який трагічно загинув у ДТП під Луцьком у п'ятницю, 8 березня.

«Важко писати якісь рядки, коли у вухах стоїть незмінний голос волинської спортивної журналістики… Важко усвідомлювати, що обірвалась нитка життя людини, яку, мабуть, знала вся вболівальницька аудиторія футбольного клубу «Волинь», та й узагалі, без перебільшення – пів Луцька… Важко уявити, що у найсвіжіших спортивних хроніках не прозвучить до болю знайоме «у студії – Юрій Яцюк»…

Людина, яка не просто так носить звання Заслуженого журналіста України. Ще декілька днів тому Юрій Антонович усе бігав по студії «Аверсу»: записував спортсменку на передачу, народного депутата на привітання рідної школи, а потім планував графік на наступний місяць та збирався протягом цього часу відвідати декілька спортивних подій в різних куточках України. Людина, яка уже чекала нарешті відновлення сезону улюбленої та рідної футбольної команди…»

«Юрій Яцюк – це Журналіст з великої літери. Це справжній футбольний товариш «Волині». Йому не потрібно було навіть зв’язуватися із прес-службою, щоб узяти конкретне інтерв’ю у когось із клубу. Бо ж дійсно був Суперменом волинської журналістики, який, іноді здавалося, міг знаходитися і працювати в декількох місцях одночасно. До сих пір не віриться і не віритиметься у те, що сталося…» – з болем у серці відгукується про Юрія спортивний директор «Волині» Валентин Кошельник.

«Людина, яка знає всіх. Людина, яка завжди привітається. Людина, яка завжди підтримає добрим словом навіть після поразки. Ми у Луцьку не пропрацювали ще року, але уже знаємо, хто на Волині був справжнім світилом спортивної та футбольної інформації. І дійсно є таке відчуття, ніби ми знайомі уже дуже багато років. Це лише свідчить про те, якою людиною був Юрій Антонович, і якої величезної втрати зазнав волинський спорт», – ділиться співчуттями головний тренер «Волині» Андрій Тлумак.

«Навіть прес-служба клубу не могла так «вламати» на інтерв’ю, як це робив Юрій Яцюк. Скільки граю у Луцьку – завжди знаю, хто завтра у спортивних новинах буде розповідати про наші успіхи і невдачі. Його голосу буде не вистачати на чергових наших матчах», – з жалем каже капітан нашої команди Сергій Сімінін.

Збираючи спогади і думки про Юрія Яцюка, можна написати багатотомну книгу… Щоправда, це не змінить одного – прикра автомобільна аварія 8 березня 2019-го року забрала його до іншого світу. Завжди чуйний та співчутливий, він не так давно, 26 січня, прощався зі своїм хорошим другом та легендарним українським футбольним коментатором – Сергієм Дерепою. А якраз того дня, 8 березня, проводив у останню путь свого товариша та ще одну глибу волинської спортивної журналістики – Романа Флішаровського

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Показали архівні фото покійного відомого волинського журналіста

Тому понад усі співчуття, просто хочеться подякувати Юрію Антоновичу. Подякувати за постійний спортивний ентузіазм, за вірність рідному краю – адже людина з такими талантами і знаннями могла б спокійно розвинути кар’єру до національних та міжнародних масштабів. Подякувати за постійну посмішку і робочі «підколи» – недарма Юрій Антонович добрячий шматок життя присвятив грі та суддівству в КВН. Подякувати за те, що він міг знайти спільну мову з будь-ким з колективу, і попри величезний багаж досвіду та знань залишався щирим, добрим та компанійським хлопцем. Подякувати за те, що про волинських спортсменів знає уся країна – адже саме він завжди робив найсвіжіше, найактуальніше та найексклюзивніше про наш спорт. Пообіцяти те, що його учні та колеги спробують підтримати висвітлення усіх спортивних подій області на такому височенному та шаленому рівні. Дякуємо, Юрію Антоновичу! А якщо простіше – дякую, Юра!» – йдеться на сторінці футбольного клубу.

Нагадаємо, у п'ятницю, 8 березня, поблизу Луцька сталася дорожньо-транспортна пригода, під час якої автомобіль збив двох людей. Чоловік загинув на місці події, а жінку госпіталізували.

Загиблим був відомий волинський журналіст Юрій Яцюк. Жінка нині в Луцькій міській клінічній лікарні. Стан її, за словами лікарів, доволі важкий. На запитання журналістів, чи вона при свідомості, лікар відповів: "Уже так".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відео з місця загибелі в автокатастрофі волинського журналіста Юрія Яцюка

Прощання із заслуженим журналістом України Юрієм Яцюком, який трагічно загинув в автокатастрофі, розпочнеться в суботу, 9 березня, о 18.00 у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. У неділю, 10 березня, о 10.30 його ховатимуть.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Слово про Юрія Яцюка, журналіста і друга

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні