--> Через перехід церкви до ПЦУ побилися двоє священиків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через перехід церкви до ПЦУ побилися двоє священиків

0
7
Через перехід церкви до ПЦУ побилися двоє священиків
Збори церковної громади завершилися бійкою між двома священиками.

Інцидент стався в суботу, 2 березня, в селі Бережонка Вижницького району, під час зборів парафії церкви Святого Апостола і євангеліста Іоанна Богослова, яка вирішила перейти з підпорядкування колишньої Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України, повідомляє "УНІАН".

Нагадаємо, в ніч на суботу, 23 лютого у селі Жидичин Ківерцівського району місцевий священик УПЦ МП, протоієрей Володимир Гелета стріляв з рушниці по активістах, які організували цілодобове чергування біля храму.

Місцеві жителі повідомили, що сьогодні на зборах церковної громади були присутніми 192 мешканці Бережонки. Рішення про перехід було ухвалене 164-ма голосами учасників зборів. Водночас «проти» проголосували 18 осіб, а «утримались» десятеро. На збори також приїхали прихильники колишньої УПЦ МП з сусідніх сіл – Замостя, Мілієве, Коритне.

Вони виступили проти переходу церкви до ПЦУ. Під час зібрання парафії виник конфлікт між священиком церкви Івана Богослова отцем Миколаєм та благочинним Вижницького району Іллею Кнігніцьким. Отець Миколай звинуватив благочинного в тому, що він навмисне підбурює людей і є розкольником. Пізніше він ударив Іллю Кнігніцького, внаслідок чого той отримав травми обличчя. На місці інциденту працюють співробітники Національної поліції.

Наразі це вже 14-та церква у Чернівецькій області, яка ухвалила рішення про перехід до Православної церкви України. Загалом у регіоні приблизно 400 церков підпорядковуються колишній УПЦ МП.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні