З'явилися подробиці нічної стрілянини у Жидичині

3
1
З'явилися подробиці нічної стрілянини у Жидичині
У ніч на суботу, 23 лютого у селі Жидичин Ківерцівського району місцевий священик УПЦ МП, протоієрей Володимир Гелета стріляв з рушниці по активістах, які організували цілодобове чергування біля храму.

Про деталі інциденту повідомляє "Перший канал соціальних новин" з посиланням на учасника подій, ветерана "Азову" Андрія Д’яченка.

Нагадаємо, напередодні у Жидичині в місцевий Свято-Миколаївський храм зайшла ревізійна комісія, утворена зборами релігійної громади. Прихильники УПЦ МП намагалися перешкодити цьому, біля церкви зібралося кілька сотень людей.

«Активісти вирішили організувати цілодобове чергування біля церкви. Аби прихильники УПЦ МП не робити якихось провокацій, не було спроб відібрати храм. На подвір’ї церкви поставили бочки, розвели в них вогонь, аби грітися", - розповідає активіст.

Близько 3:30 ночі біля церкви була група з 10-12 людей. Раптом у будинку священика засвітилося світло, і вийшов Володимир Гелета. Він погрожував, що буде стріляти, викрикуючи: "Пацани, стріляю наповал!"

"Спочатку ми не звертали уваги – ну, людина на нервах... Але потім він почав стріляти. Стріляв з гладкоствольної рушниці дробом. Вистрілив один раз – люди заховалися за кут храму. Всього він зробив чотири постріли. Я чув, як дріб бився об машини, об покрівлю храму. З того роблю висновок, що стріляв він не вгору, а в бік людей", - переконаний ветеран.

Також учасники подій припускають, що священик був нетверезий. Активісти викликали поліцію, після того священик з хати не виходив.

Нагадаємо, вночі на офіційному сайті Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря, що належить ПЦУ, з'явилося повідомлення про стрілянину біля храму, який раніше належав УПЦ МП, а тепер перейшов до ПЦУ.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то влучив в когось? хоч якась дупа підстрелена промайне в ефірі?) ми чекаємо)
Відповісти
Володимир не стріляв . Це усе провокація зі сторони ПЦУ. У цьому храмі служиться на старославянські і на українські но людям і тут невгода ( Багато хто не розібравшись не розуміють що це все зроблено нашою владою яка хоче розсварити народ між собою і направити лоб в лоб (((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні